En ny tids gryning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Laurentius Krönika (del 1)
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2022-08-05
Upplaga
1
Förlag
Lionvalley Publishing
Dimensioner
217 x 145 x 37 mm
Vikt
672 g
SAB
Hc
ISBN
9789198702361
En ny tids gryning (inbunden)

En ny tids gryning

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-08-05
279

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Hur länge kan man tåla ett förtryck, bara för att det pågår bortom det egna landet gränser?

När en spådom varnar för en ny fiende, samlar prins Eduron krafter till det godas försvar. Han stöter på motstånd hos de misstänksamma upp- rorsledarna i norr och de kärva ryttarna i öst, men även bland de egna jarlarna. När hans far förskjuter honom, riskerar han att förlora allt.

Laurentius Krönika utspelar sig i en medeltids-inspirerad fantasyvärld, med gudar ur den nordiska mytologin. Berättelsen baseras på Sveriges äldsta lajvkampanj där omsjungna värdshus som den Gyllene Hjorten och Tre Kannor känns igen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En ny tids gryning
 2. +
 3. Hären som försvann

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hären som försvann av Stefan Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av En ny tids gryning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En ny tids gryning, indeed
  Marias bokhylla, 17 december 2022

  En spådom varnar för en ny fiende och prins Eduron ger sig iväg för att samla ihop trupper för att skydda det goda men stöter på mer motstånd än vad han tror, både inom och utom de egna leden. Sedan får han ett val, och tar ett beslut som får bära att brista. Han söker sig till grupper som folk tror tillhör sagorna, och bygger med list och ärlighet upp en armé. Men har de tolkat spådomen på rätt sätt, eller tar Eduron beslut som snarare stjälper än hjälper de olika rikena?

  Stefan Eri... Läs hela recensionen

 2. Välskriven fantasy
  Annika Alvesköld , 20 november 2022

  Med ett behagligt språk målar författaren Stefan Eriksson karaktärernas öden och de fantastiska miljöerna i Erborigien. En spådom väcker funderingar kring rätt och fel, kan de välmående stillatigande njuta medan andra går under i en brutal värld där rädsla och fattigdom råder? Vilka risker törs du ta för att vara sann mot dina värderingar? Kronprins Eduron ger sig ut på en farofylld resa där han ser fiendens ondska men även knyter vänskapsband och sprider hopp. Jag kan varmt rekommendera denna bok.

 3. Välskriven fantasy!
  Ingmarie Olsen, 17 oktober 2022

  Den här debutromanen, som är del ett av tre, bygger upp miljön och karaktärer utan brådska, vilket gör att man får en otroligt levande bild i huvudet av historien som berättas. Inte långt in i boken, känns det som att jag umgås med kära vänner. Man tas med på en spännande resa, där man möter flera intressanta personligheter, utmanande situationer och inte alltid uppenbara frågeställningar.

  Stefan har valt ett välformulerat språk som förstärker och lyfter handlingen, vilket tillför yt... Läs hela recensionen

 4. Ny fantasy!
  Li Nolin, 19 augusti 2022

  Denna fantasybok är som en blandning av Sagan om ringen böckerna samt David Eddings böcker. En hederlig fantasy som ger dig äventyr, spänning och vänskap. En välskriven debut och jag hoppas att del två kommer snart! Ps: Otroligt fint omslag!

 5. Spännande fantasy
  Linda, 15 augusti 2022

  Jag har läst En ny tids gryning, del 1 i Laurentius Krönika, av Stefan Eriksson. Tusen tack för recensionsexemplaret Lionvalley Publishing! 🙏

  Innan jag går in på själva recensionen vill jag hylla omslaget. Det är fantastiskt vackert och passar innehållet såväl som genren, high fantasy, alldeles ypperligt.

  Med höga förväntningar kastade jag mig över boken, men som ni vet kan det vara "farligt" att ha för höga förväntningar ¿ Inte för att det fanns någon anledning til... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Stefan Eriksson