Sverigesyndromet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2022-08-01
Upplaga
700
Förlag
Debattförlaget
Originaltitel
Sverigesyndromet, Makteliten och det nationella självskadebeteendet
Dimensioner
250 x 150 x 60 mm
Vikt
550 g
SAB
O
ISBN
9789198706130
Sverigesyndromet (häftad)

Sverigesyndromet

Häftad,  Svenska, 2022-08-01
319
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Sverigesyndromet är en identitetsbaserad social psykos, en sjukdom som tar formen av kulturellt självskadebeteende och som framför allt drabbar Västvärldens välfärdsdemokratier. Verk lighets-kontakten bland de smittade är starkt nedsatt. Hur verkligheten bör se ut har företräde framför hur den ser ut. De smittade anser till exempel att vita män företräder ett kvinnoförtryckande samhälls-ideal och att alla människor är lika mycket värda.
Det finns inga samhällen där människor är lika mycket värda och det kommer aldrig att finnas, annat än i berättelserna om samhället. Det är inte bara skönsång utan värre än så. Det är skönsång som leder oss alla mot under gången.
När vi låter oss övertygas om att kvinnorna med sitt omsorgsperspektiv blir bättre samhällsledare än männen, så är inte heller det sant. Vi känner inte några matriarkat som kan tjäna som förebilder. De få som har funnits blev kortlivade. Lögnen är vacker därför att den inte begränsas av verklighetens bojor. Emellertid, verkligheten är starkt lagbunden och vinner alltid, det är endast en fråga om till vilket pris, och hur lång tid det tar.
En fråga är varför denna självdestruktiva masspsykos bör uppkallas efter just Sverige. Svaret är att Sverige är det land som gått längst i tillämpningen och därför bör utgöra ett varnande exempel för resten av världen. Se, så här illa kan det gå!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sverigesyndromet
  2. +
  3. En kvinnas själ

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kvinnas själ av Isabel Allende (pocket).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karl-Olov Arnstberg