Silvergruvans dotter (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2022-03-17
Upplaga
1
Förlag
JW förlag
Dimensioner
210 x 135 x 21 mm
Vikt
406 g
SAB
uHc
ISBN
9789198706529

Silvergruvans dotter

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-03-17
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Femtonåriga ryttaren Justine skadar sig när hon en dag ramlar av sin häst, vilket förstör alla planer och satsningar hon gjort för ridkarriären. I samband med detta börjar märkliga saker att hända. Handlar Justines varsel om att något hemskt är på väg att drabba den gamla gruvstaden Sala? Kan sägnen om gruvfrun vara sann? Vad vill hon i så fall Justine?

Silvergruvans dotter är en övernaturlig spänningsberättelse om levnadskall och vägval; om att förlora sig själv och tro sig hitta ett nytt syfte; en berättelse som också ställer ansvarsfrågan på sin spets, för vem bär egentligen ansvaret vid en stundande katastrof.

Caroline Degerfeldt är socionom, men efter sin kandidatexamen i litterärt skapande vid Lunds universitets författarskola 2016 arbetar hon som lektör och korrekturläsare för bokförlag och produktionsbyråer. Hennes tidigare manusprojekt och texter har riktats till vuxna läsare, men efter en skrivuppgift under författarutbildningen väcktes glädjen att skriva för ungdomar, varpå en övernaturlig spänningsberättelse i stall- och gruvmiljö kom till. Caroline bor i Lund men är född i silverstaden Sala där hon vuxit upp med berättelser om gruvdrift och sägnen om gruvfrun, och detta kombinerat med ett stort hästintresse har format hennes debutroman Silvergruvans dotter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Silvergruvans dotter
 2. +
 3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Silvergruvans dotter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kunde inte lägga ifrån mig boken.
  Alexandra Donelli Lidén, 29 september 2023

  Spännande bok som jag plöjde igenom omgående efter påbörjad läsning. Boken har en bra mix av mystik och vardagliga saker och hur det är att gå igenom stor förändring.

 2. Spännande berättelse med trovärdiga karaktärer
  Lisa Lundberg, 2 februari 2023

  Besvikelsen är en centralgestalt i berättelsen. Det tydliga målet som det arbetats så hårt för och som plötsligt rycks undan och ersätts av osäkerhet. Vad gör du om kärnan i din egen historia ändras utan förvarning och oåterkalleligt. Vem är du då?

  Boken behandlar främst Justines besvikelse då hon blir svårt skadad i en olycka som möjligtvis kan innebära men för livet. Men i den ilska och sorg som hon själv känner så börjar hon se hur andra runtomkring henne upplevt och upplever pre... Läs hela recensionen

 3. Så bra!
  Aurora Lundqvist, 8 april 2022

  Läste precis ut silvergruvans dotter och wow! Vilken debutroman! Jättebra story, trovärdiga karaktärer, påläst författare om allt från hästskötsel till historiska fakta. En helt fantastisk bok som trollbinder från första till sista sidan. Och slutet! Ja man kan inte annat än längta efter en uppföljare!

 4. Spännande och bra!
  Matilda, 31 mars 2022

  Spännande men inte superläskigt. Jag undrade vad som skulle hända och älskar berättelsen om gruvan och att det är en riktig sägen. Oväntat men bra slut.

 5. Betyg 5 av 5
  Ann-Marie Larsson, 31 mars 2022

  Silvergruvans dotter är en riktig bladvändare som passar både ungdomar och vuxna. Välskriven och spännande. Författaren har lyckats förmedla känslan av att läsaren är med i stallet och gruvan. Det suveräna slutet på boken är något som jag gillar.

Visa alla 5 recensioner