Vitt eller brett : vilka får ta plats i medier och på redaktioner? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2021-11-04
Förlag
Institutet för Mediestudier
Medarbetare
Djalaie, Rouzbeh (förf.) / Kavander, Nicole (förf.) / Hübinette, Tobias (förf.) / Jönhill, Jan Inge (förf.) / Graf, Heike (förf.) / Gustafsson Figueroa, Kerstin (förf.) / Färm, Karl-Arvid (förf.) / Frigyes, Paul (förf.) / Fatahian, Roshanak (förf.) / Kyeyune, Malcom (förf.) / M Dahlgren, Peter (förf
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
187 g
SAB
Bs
ISBN
9789198709803
Vitt eller brett : vilka får ta plats i medier och på redaktioner? (häftad)

Vitt eller brett : vilka får ta plats i medier och på redaktioner?

Häftad Svenska, 2021-11-04
169
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Få ämnen har diskuterats med samma intensitet - för att inte säga konfliktnivå - som det om hur det nya, heterogena Sverige representeras i medierna. Åsikterna kring hur det ser ut idag, hur det borde se ut i framtiden liksom hur vi bäst tar oss dit, är många och diskussionen blir gärna fylld med känslor. Och det kanske inte är så konstigt: ämnet berör djupt personliga frågor kring representation, identitet och rättvisa. Det får människor att agera med kraftiga moraliska imperativ - på båda sidor av debatten.
Samtidigt finns en slående brist på medieforskning på området och den forskning som finns hämtar ofta teorier från andra skolbildningar. Institutet för mediestudier bad ett antal forskare att titta närmare på medierepresentation i etern och i tidningar. Vad är relevant att mäta? Finns experimentella och innovativa metoder som är värda att testa? För att fånga det samhälleliga sammanhanget bad vi också en rad skribenter, med olika utgångspunkter i diskussionen om etnisk mångfald i medier, att bidra till denna antologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vitt eller brett : vilka får ta plats i medier och på redaktioner?
  2. +
  3. Inget är heligt : Sverige och debatten om yttrandefriheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inget är heligt : Sverige och debatten om yttra... av Sakine Madon (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »