Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2022-06-06
Förlag
Lassbo Förlag
Medarbetare
Bonath, Emma (form)
Dimensioner
190 x 133 x 25 mm
Vikt
358 g
SAB
Hc
ISBN
9789198719796

Den tomma cirkeln : en naiv sökares bekännelser

(8 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-06-06
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svaret dröjde.

"Som om hans tanke först skulle färdas den långa och ödsliga vägen genom lidandet, via minnen av döda släktingar och grannar för att till slut nå munnen och löständerna."

En väv av minnen, människoöden och medvetandets gåta. Från pappa Görans tystnad i Norrbotten - via kloster i Indien och på Sri Lanka - till innebörden av den tomma cirkeln som den buddhistiska munken Kakuan Shion beskrev i Japan på 1100-talet.

Men vilka är de mystiska symbolerna på mormor Elsas vas?

Och vem var mannen som vandrade runt med en säck på ryggen, fylld med sten?

En självbiografisk berättelse om sökande, efter ursprung och efter djupet i vår egen existens.

Krister Segergren föddes 1961 i Norrbotten. Numera bosatt i Småland. Denna roman är hans första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den tomma cirkeln : en naiv sökares bekännelser
 2. +
 3. Ny poesi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ny poesi av Liv Gingnell (häftad).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Den tomma cirkeln : en naiv sökares bekännelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande
  Hasse Nyander, 9 augusti 2022

  Spännande och intressant att få följa med på Kristers inre och yttre resor i sitt sökande. En bok som jag varmt rekommenderar och som gav mig många aha-upplevelser.

 2. Vacker skildring av en andlig resa
  Jonas P, 9 augusti 2022

  Boken fungerar både som en spännande och välskriven roman samt ett mer facklitterärt verk om andligt sökande. Vackert språk och väl gestaltat. Rekommenderas!

 3. Självbiografi
  Carl Uppman, 9 augusti 2022

  En ny svensk författare har kommit fram med sin självbiografi. Det skall bli spännande att läsa hans kommande bok. Den tomma cirkeln är en ärlig självbiografi som inte står tillbaka om det som har varit svårt och utlämnande under livet. Krister Segergren är en sökare i sin egen och våra kroppar som ärligt beskriver sin pappas död. Jag har själv haft en nära dödenupplevelse och känner igen mej. Nu har jag funnit vad författaren söker. Under hösten ser jag fram mot ett stilla samtal vid en kopp te.

 4. Sällan berör något mig på djupet som denna bok
  Frida Helsing Ohlsson, 9 augusti 2022

  Med ett vackert litterärt språk berättar författaren om sin livsresa på ett sätt som träffar mig i de inre vindlande gångarna. Så levande beskrivet, så vackert och starkt målande i ord. Att blanda historia och härkomst med den egna inre och yttre resan gav ytterligare perspektiv, gav berättelsen ännu mer djup och liv. Igenkänning, reflektion och påminnelse om tilliten till det gudomliga.

 5. Den tomma cirkeln
  Moa Andersson , 6 augusti 2022

  Den tomma cirkeln är unik. Den bottnar i en uppväxt och om fattigsverige som skapar en tystnad långt efter svälten. Den handlar också om ett andligt sökande som tagit författaren både på en yttre och en inre resa, den yttre till Indien. Och att läsa Segergrens bok är en resa i sig självt.

 6. Berättarkonst!
  Marianne Björkén, 7 juli 2022

  Ett helt underbart berättande!
  Jag tycker väldigt mycket om den här boken. Författaren skriver uppriktigt om ett fysiskt, psykiskt
  och andligt sökande som är mycket viktigt för honom själv men som också är spännande att höra för oss andra. Alla har vi nog någon gång undrat vart vi kommer ifrån och vart vi ska. Krister Segergren letande inspirerar att vilja leta själv och att sträckläsa ända in i slutet. Det mina vänner betyder att "Den tomma cirkeln" är en läsvärd bok som både är tank... Läs hela recensionen

 7. Riktig spännande skildring
  Fredrik Gröndahl, 23 juni 2022

  En spännande och levande skildring av en uppväxt och av fattig Sverige och framför allt av andligt uppvaknande och sökande i ett mångfacetterat Indien.

  Allt levande beskrivet och man känner att författaren har djup erfarenhet och verkliga och genomgripande upplevelser av realiteter bortom de materiella och världsliga företeelserna, mycket givande att ta del av.

  Rekommenderar skarpt denna boken för alla som undrar över meningen med livet och hur vårt livsväg påverkas av vår ... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Krister Segergren

 • Den tomma cirkeln

  Krister Segergren

  Svaret dröjde. "Som om hans tanke först skulle färdas den långa och ödsliga vägen genom lidandet, via minnen av döda släktingar och grannar för att till slut nå munnen och löständerna." En väv av minnen, människoöden och medvetandets gåta. Från pa...