Aila och Ada - Den magiska kitteln (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (11.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Aila och Ada - Den magiska kitteln (del 1)
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2021-11-10
Förlag
Avelibooks
Illustratör/Fotograf
Sophie Astrum
ISBN
9789198727517
Aila och Ada - Den magiska kitteln (e-bok)

Aila och Ada - Den magiska kitteln E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-11-10

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ada flyttar från storstaden till den lilla orten Skeppshult efter att ha förlorat sin mamma. Snart inleder hon en vänskap med flickan Aila som har hemliga förmågor.

I Skeppshult sker det märkliga saker, skatorna beter sig konstigt och ett år tidigare försvann en pojke mystiskt under en skolresa. Av en slump upptäcker Aila och Ada en portal till en magisk värld som befolkas av djuren från skogen, troll, vättar, magiker och Moder Jord. Magins värld har blivit överbefolkad, djuren har flytt dit på grund av bonden Rutgers nedhuggning av skogen, och Moder Jord vill hjälpa människorna att återställa naturen. Flickorna inser att den försvunna pojken Dan har hamnat i den magiska världen, och de bestämmer sig för att försöka rädda honom.

Aila och Ada - Den magiska kitteln är en spännande fantasyberättelse med ett ekologiskt tema.

Här kan du läsa om allt ifrån hur Ada hanterar mobbing till hur hon upplever det att bo hos sina två pappor. Boken blandas med verklighetens vardag och magin när flickorna rider in i Moder Jords inre värld. Här får de träffa allt ifrån elaka vättar till stora snälla troll, enhörningar och magicern Heshe som skapat hela den magiska världen.

Författaren Lise-Lotte Nyström debuterar i barnboksgenre med bokserien Aila och Ada. Under 2022 kommer hon även att ge ut Aila och Ada serien - Den magiska världen och skuggfolket.
Lise-lotte bor med sin man, hunden Xena och katten Strössel på landet. Hon skriver böckerna till sina barnbarn och andras barn för att skapa skratt och spänning vilket barn älskar.

Jag ville skapa en barnbok som förmedlar glädje och spänning, tro på dig själv och på vår jord. Karaktärerna i boken skapades med min kollega Illustratören Sophie på en av våra långa skogspromenader.

Ada lever med Knut och Knut som är två virriga uppfinnare. Ailas mamma är miljö aktivist och kämpar aktivt för att stoppa miljöförstöringen på jorden. Aila och Ada har en egen agenda och det är sökandet efter Dan som försvunnit på en skolresa. De blir skötare till två hästar Balder och Blinka men ett stort problem uppstår med hästägare och bonden Rutger. Rutger är en elak bonde som bor ensam och vill absolut inte ha några besök på sin gård eller sina marker. Det är också på Rutgers mark den magiska portalen finns. Något som skapar stora problem för alla inblandade. När sedan Aila och Ada försvinner in i den magiska världen dröjer det inte länge förrän även deras föräldrar hittar in.
Hur mycket oreda kan man ställa till med i den magiska världen. Det får du läsa om.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Liselotte Nyström

  • Den magiska kitteln

    Liselotte Nyström

    Aila och Ada är en bokserie på tre böcker. Ada flyttar från storstaden till den lilla orten Skeppshult efter att ha förlorat sin mamma. Snart inleder hon en vänskap med flickan Aila som har hemliga förmågor. I skeppshult sker det märkliga saker, s...