Profylaxboken - Bli det bästa teamet! (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2022-08-22
Upplaga
2
Förlag
minbok.nu /Skilltryck AB
Dimensioner
205 x 150 x 6 mm
Vikt
210 g
ISBN
9789198733716

Profylaxboken - Bli det bästa teamet!

Häftad,  Svenska, 2022-08-22
349
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
12 AFFIRMATIONSKORT PÅ KÖPET! Värde 199 kr. PROFYLAXboken är skriven för er som snart ska föda barn. För dig som föder, men lika mycket till dig som kommer vara med som stödperson. I boken går vi igenom olika praktiska redskap ni kan ha nytta av under födseln. Varför behöver du kunna hitta ditt lugn? På vilka sätt kan du som stödperson hjälpa mamman att känna sig trygg? Är du medveten om vilken kraft det finns i din kropp och i dina tankar? Vet du hur förlossningens process går till?
Både forskning och våra många års erfarenhet visar att föräldrar som förberett sig inför födseln får en bättre förlossningsupplevelse - även om förlossningen inte blev som paret hade tänkt innan.
Välkommen på ert livs mest underbara och spännande resa! Att föda ert barn!

OM FÖRFATTAREN:
Cita Lundin har brunnit för att ge familjer redskap, tillit och självförtroende i att våga föda barn ända sedan hon blev barnmorska 1992. Hon såg tidigt kraften i hur föräldrarna tog till sig kunskap och på så sätt fick lust och möjlighet att bevara det naturliga i att föda sitt barn, istället för att bli förlösta. Cita har stärkt tusentals Magplasket-mammor och många hundra Profylax-par och hjälpt dem i förberedelsen inför ett av de största tillfällen i livet - när deras barn föds. Hon utbildar och inspirerar nu barnmorskor över hela Sverige i förlossningsförberedelse och fysiologiska födslar. Cita var en av barnmorskorna som arbetade på Sahlgrenska sjukhusets ABC-enhet i Göteborg under 90talet. En av få barnmorskeledda enheter i landet där paren födde barn på sina villkor. Hon är nu aktiv som förlossningsbarnmorska både på sjukhus och i de födande familjernas hem. Tillsammans med sin man har hon burit och fött fyra barn.

NÅGRA RÖSTER OM BOKEN:
"En alldeles ljuvlig liten bok för dig som ska föda eller vara med vid en födsel. Varm, konkret, informativ och lättillgänglig!" /Asabea Briton, Barnmorska och influencer

"Profylaxboken är en utmärkt bok för den som vill förbereda sig inför förlossningen! På ett enkelt och lättillgängligt sätt (och utan pekpinnar) går Cita igenom födelseförloppet och kommer med förslag på olika övningar som du och din partner eller stödperson kan göra. Jag gillar att boken är så tydlig och konkret till formen samtidigt som är fullproppad med viktig kunskap om födande. Den här boken kommer kunna hjälpa många blivande föräldrar med sina förberedelser inför förlossningen." /Märta Cullhed Engblom, Barnmorska och författare

RÖSTER FRÅN NÅGRA SOM ANVÄNT BOKEN:
Emelie:
"Tack vare profylaxkursen kunde jag fokusera på att landa i värkpauserna och vila och fokusera på nuet i pauserna. Det var min räddning och något jag hade som ett mantra i huvudet."

Daniel:
"Det jag tog med mig var orden "när en värk är över kommer den aldrig igen" och det var bra ord att peppa Emelie med. Och jag fick en större förståelse för hela förlossningsprocessen."

Ronja:
"Vad jag verkligen lärde mig på kursen var att jag ska lyssna inåt och lita på min kropp. Eftersom förlossningen tog tre timmar från början till slut så är jag oerhört glad över att jag gjorde precis det. Trots den otroligt intensiva smärtan så kände jag mig lugn och trygg i att smärtan inte är farlig. Att föda barn är fortfarande det absolut häftigaste jag har gjort i mitt liv, men jag är övertygad om att utan profylaxen hade mina upplevelser inte varit så positiva, eftersom det har varit till så stor hjälp för mig."

Timmy:
"Jag hade ett annat lugn och en trygghet efter att vi hade gått profylaxkursen inför denna förlossning. Ett lugn av att veta att jag fått verktyg att ha tillhanda vid behov. Jag såg att Ronja lyssnade på sig själv och sin kropp, medan jag lyssnade till henne och gav stöttning utifrån vad hon behövde."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Profylaxboken - Bli det bästa teamet!
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »