Berättelsen inuti en flykting (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
91
Utgivningsdatum
2022-10-25
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Brodén, Karin (form)
Dimensioner
200 x 130 x 9 mm
Vikt
124 g
SAB
Lz,Ohdf
ISBN
9789198743937
Berättelsen inuti en flykting (häftad)

Berättelsen inuti en flykting

Häftad Svenska, 2022-10-25
109
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När Marzieh Kheir Khah satte fötterna på svensk mark för första gången var hon helt ensam. Under flykten från Iran genom Europa hade hon längs vägen tvingats skiljas från sin familj. Året var 2015.

Flykten är plågsam, lång och oviss i händerna på människosmugglarna. De för Marzieh och hennes familj genom Iran och Turkiet, innan färden fortsätter med båt till Grekland och vidare genom Europa. Rädslan för att bli upptäckta av poliser som inte drar sig för att misshandla och döda flyktingar är ständigt närvarande, precis som hungern, törsten och tröttheten.

Detta är en berättelse som spänner över stora geografiska områden, men det är också berättelsen om en ung tjejs inre resa när hon snabbt måste lära sig att vara stark och ta ansvar för sin familj.

"Marzieh är en av de många som tvingats fly och kommit till Sverige utan föräldrar. Det hon tvingats uppleva har påverkat mig djupt, likaså hennes talang och hennes engagemang för en bättre värld. Därför frågade jag om hon ville skriva ner sin historia, trots att det skulle vara smärtsamt och svårt. Som förlag vill vi göra allt vi kan för att hjälpa en ung kvinnas vittnesmål att nå ut i samhället. Vi hoppas, precis som Marzieh, att hennes berättelse kan inspirera andra med liknande erfarenheter att både orka och våga dela med sig av sina upplevelser." Susanne Hamilton, förlagschef Bokförlaget Langenskiöld

Marzieh Kheir Khah föddes 1996 i Jawzjan, Afganistan och kom till Sverige 2015. Idag bor hon i Stockholm och jobbar som ekonomiassistent och kontorsansvarig. Marzieh studerar deltid vid sidan av sitt jobb. Marzieh har ett stort intresse för film och filmskapande och i framtiden vill hon fokusera på sin utbildning. Film ligger på topplistan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Berättelsen inuti en flykting
  2. +
  3. Förortssnuten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förortssnuten av Hanif Azizi, Markus Lutteman (pocket).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »