Inte bara Anna : asperger och stress (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2022-12-05
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner
210 x 130 x 25 mm
Vikt
374 g
SAB
Vlada,Vebl
ISBN
9789198744033
Inte bara Anna : asperger och stress (häftad)

Inte bara Anna : asperger och stress

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-12-05
279
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Ny utökad upplaga! Många hade försökt förstå sig på Anna. Men hon hann bli femton år innan någon förstod att hon hade Aspergers syndrom. Hon mådde till sist mycket dåligt och det saknades kunskap om den hjälp hon hade behövt. Och Anna är långt ifrån ensam om sina upplevelser. Att leva med asperger kan vara påfrestande och man stöter på fler hinder i vardagen än andra. Det kan leda till stress och så småningom utbrändhet. När Anna var sjutton år kom hon till sist inte iväg till skolan. Här börjar författaren Elisabet von Zeipel och Anna en spännande resa som vi får följa med på. Under resans gång blir det tydligt vad Anna behöver för att förstå vad asperger innebär för henne och för att hantera sitt liv. Framför allt får alla vi som träffar personer med asperger hjälp till en djupare förståelse och en insikt i hur vi kan förhålla oss. Det här är en fackbok i berättelsens form. Anna har farit illa, men trots det är det en hoppfull bok. Utbrändhet kan förebyggas när vi sänker stressen för personer med asperger.

I sitt förord skriver professor Christopher Gillberg: Jag är övertygad om att Zeipel och Alm här har åstadkommit ett genombrott i vår syn på bemötande och intervention vid Aspergers syndrom. Detta är en bok som borde läsas av alla som i sitt arbete eller i övrigt i vardagen kommer i kontakt med personer med Aspergers syndrom.

Elisabet von Zeipel har lång, beprövad erfarenhet av barn och ungdomar med bland annat Autism och Aspergers syndrom. Hon är speciallärare som under många år tjänstgjorde i utredningsteam för Neuropsykiatriska diagnoser, senast på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Senare arbetade hon på Aspergercenter, en verksamhet inom Stockholms läns landsting, som erbjuder föräldrautbildningar och samtalsgrupper för barn och ungdomar. Tidigt blev Elisabet varse hur stressutsatta barn med asperger är. Hon såg att många av barnen for illa och ibland visade symtom på utbrändhet. Nyligen har begreppet autistic burnout lanserats. Men hon såg också de positiva effekterna av att minska stressen i deras liv. Det gjorde det angeläget för henne att skriva boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inte bara Anna : asperger och stress
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inte bara Anna : asperger och stress. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ni som funderar, KÖP och LÄS!
    Malin , 24 augusti 2023

    Lättläst, ger förståelse och hög igenkänningsfaktor. Läser med ett leende på läpparna, äntligen någon som förstår hur min dotter har det och kan sätta ord på vad som sker och varför.

Visa alla 1 recensioner