Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2023-05-01
Upplaga
2
Förlag
Hillelförlaget
Illustratör/Fotograf
Nakima Ackerhans-Schreiber
Dimensioner
245 x 245 x 20 mm
Vikt
1049 g
SAB
Cmdb,u,Mza,u
ISBN
9789198746679
Barnens judiska år : en inspirationsbok för barn och deras vuxna (inbunden)

Barnens judiska år : en inspirationsbok för barn och deras vuxna

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-05-01
389
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barnens judiska år : en inspirationsbok för barn och deras vuxna Kan levereras innan julafton
Andra upplagan! Äntligen finns den - en inspirerande och pedagogisk bok om det judiska året!
Barnens judiska år är den första svenska boken någonsin som beskriver judiska högtider, traditioner och kultur ur ett barnperspektiv. Barnens judiska år innehåller spännande fakta om judiska högtider, traditionella och nya recept att laga och baka tillsammans, pysselinstruktioner, nyöversättningar av sångtexter och allt annat som behövs för att få till ett riktigt fint firande. Boken passar alla som är nyfikna på att utforska eller utveckla sin egen och sin familjs judiska identitet och judiska traditioner. Men den är också utmärkt som studiematerial för lärare, bibliotekarier och alla andra som vill lära sig mer om judendomen och judisk kultur.

Johanna Schreiber är författare och journalist. Hon har bland annat skrivit de populära barnböckerna Miras magiska anteckningsbok och bokserien om Hemliga Klubben tillsammans med illustratören Frida Malmgren (B.Wahlströms förlag) samt flera romaner för vuxna (Forum och Norstedts).

Nakima Ackerhans Schreiber är formgivare och illustratör. Hon har bland annat studerat barnboksberättande på HDK-Valand. Nakima har också lång erfarenhet av att arbeta med mångfalds- och inkluderingsfrågor på Scouterna och Fryshuset.

Boken är skriven efter 2LF-modellen som utvecklats av Nakima Ackerhans Schreiber. 2LF står för Fira Lära Fakta Leka och används i utbildningar och utbildningsmaterial för civilsamhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnens judiska år : en inspirationsbok för barn och deras vuxna
  2. +
  3. Shabbes i Sörby

De som köpt den här boken har ofta också köpt Shabbes i Sörby av Gerd Juvin, Malin Norrby (inbunden).

Köp båda 2 för 564 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barnens judiska år : en inspirationsbok för barn och deras vuxna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk!
    Lisa , 6 juli 2023

    Har precis fått hem vårt exemplar av "Barnens judiska år", och den är helt otrolig! Blir helt tårögd! Den är så sjukt fin och bra?! Jag blir så peppad! Jag längtar till nästa shabbes och efter att sätta igång med alla härliga pyssel, recept och idéer tillsammans med barnen! Älskar att boken är på svenska och riktad till barnfamiljer. Även barnens förskola skulle behöva denna! Jag har längtat efter en sån här bok. Den känns som en räddning från panik-pinterest-sökandet inför varje judisk högti... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner