Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2022-08-21
Förlag
Tallbergs Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
452 g
SAB
Hc
ISBN
9789198754452
Drakväckaren (häftad)

Drakväckaren

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2022-08-21
180
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Staden och dess invånare hotas. Den gamla kunskapen har försvunnit och de kan inte längre stå emot mörkervarelser från norr som allt oftare passerar gränsen.
En grupp ger sig iväg för att söka hjälp. Men det är för sent. När de återvänder är staden förstörd och invånarna borta.
Nu måste de ta upp kampen mot mörkrets framryckning. En kamp som inte bedrivs så mycket med svärd och dolk, som med det egna medvetandets förmåga att stå emot.
Varifrån kommer mörkrets krafter? Har legendernas port till underjorden öppnats?

Det blir en vandring genom dov granskog, lömska myrmarker, ruiner av gamla städer, där dimman, mörkret och märkliga, spöklika varelser ständigt lockar och hotar dem. Vad är verkligt, vad är dröm, vad är minnen från gamla tider som platserna bär på? Vem går det att lita på i en värld som faller sönder? Går det att stoppa mörkrets kraft och rädda den gamla visdomen?

Liam Sebestyén skriver genderqueer episk fantasy. Drakväckaren är Liams debutbok. Efter sin examen flyttade Liam från Stockholm och skrev större delen av berättelsen under en höst i Jämtland, vilket återspeglas i bokens miljöskildringar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drakväckaren
 2. +
 3. Dotter av jord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dotter av jord av Ann-Catrin Mattsson (inbunden).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drakväckaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Genderqueer fantasy
  Linda, 15 september 2022

  Jag har läst Drakväckaren av Liam Sebestyén, en genderqueer episk fantasyroman.

  Tack för recensionsexemplaret Tallbergs förlag.

  Jag uppskattar verkligen hur Sebestyén visar att fantasy kan vara inkluderande utan att ifrågasätta eller problematisera. Ett stort plus för detta.

  Drakväckaren är en spännande berättelse med ett stort antal karaktärer, kanske lite väl många om man liksom jag har dåligt namnminne. Bitvis var det nämligen lite svårt att hänga med och jag fic... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner