Dopad: Mitt liv som bodybuildingmästare (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (242.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Elias Lindahl
Utgivningsdatum
2022-12-16
Förlag
Panta Rei publishing AB
ISBN
9789198757279

Dopad: Mitt liv som bodybuildingmästare Ljudbok

(20 röster)  |   Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-12-16

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Självbiografi av Sveriges första bodybuildingproffs Mats Kardell. 1988 krönte han karriären med en silvermedalj i Mr. Universe efter att tidigare ha tagit bland annat fyra SM-guld.

Efter många år med missbruk och lögner berättar nu Mats Kardell om livet som elitidrottsman med hård träning, extrema dieter och tung dopning. Efter karriären gick ner sig i ett gravt drog- och alkoholmissbruk vilket ledde till hemlöshet, fängelsevistelser och förlorad kontakt med de två barnen.

Mats Kardell öppnar upp om allt, hans liv är också en berättelse om ätstörningar, ADHD, dyslexi, dysmorfofobi, övergrepp och potensproblem. Men framförallt är det en berättelse om att som utslagen och uträknad resa sig och komma tillbaka till ett nyktert och värdigt liv.

Mats Kardell är född 1959 och bor idag i uppväxtstaden Mjölby. Han är nykter sedan 2008 och arbetar på ett gym.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Dopad: Mitt liv som bodybuildingmästare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd läsning
  Jonatan, 16 april 2024

  Mycket intressant och självutlämnande - en ärlig bok.

 2. En bok inte bara för bodybuilding fans
  Tim Gradeen , 24 februari 2024

  Som Mats har sagt så handlar boken om livet men det finns ändå intressanta detaljer som fans utav bodybuilding kan tugga i. En lärorik livshistoria som är väldigt intressant att läsa och Mats är en riktigt bra och modig person.

 3. Omskakande ögonöppnare!
  MiLi, 2 januari 2024

  Luras inte att tro, att denna bok och detta livsöde förutsätter intresse för, och kunskap om, (vikt)träning, gym etc. för att du ska kunna ta del av, tänka på, och reflektera över vad Kardell har att berätta. Det här är kraftiga (sic!) grejer, och skildrar ett mycket personligt universum med ganska så unika händelser och upplevelser, som säkert kan få någon läsare/lyssnare att rygga tillbaka en aning. Här finns det garanterat någonting att till sig, fundera på, eller rent av känna igen sig i ... Läs hela recensionen

 4. Mycket intressant
  -, 25 mars 2023

  Kunde inte tänka mig att boken skulle kunna vara så intressant som den var. Så öppen och personlig med allt. Jag jobbar som lärare och skulle önska att eleverna kunde få lyssna på en föreläsning med Mats. Värdefull information för framtiden.

 5. Intressant läsning!
  Maria Johansson , 15 februari 2023

  Vet att dopingen lyfts fram, blir ju mer försäljning då. men det var ju träningen och tävlandet som förmodligen räddade hans liv då han beskriver från första ölen att alkoholen var hans drog. Läste även hans förra bok. Alkoholen är ju nummer ett på att förstöra liv och det talas alldeles för lite om detta i Sverige. Det är en skam men ändå helt accepterat på något sätt. Helt fantastiskt att Mats lyckades övervinna missbruket till slut och jag önskar honom all lycka och hälsa framöver! Tack fö... Läs hela recensionen

 6. Stark och gripande
  veronicas_bok_bak_liv, 12 februari 2023

  Den här boken är en självbiografi om Sveriges första bodybuildingspross Mats Kardell som 1988 krönte karriären med en silvermedalj i Mr Universe. I boken får jag som läsare följa med på Mats resa genom karriär, doping, missbruk, livet med träning, tillfrisknande och mycket mer.

  Redan när jag läser första sidan i boken så inser jag att det här kommer bli en stark och gripande bok. När läkaren säger detta till Mats - "Mats nu går det inte längre. Jag har kontaktat dina anhöriga, du le... Läs hela recensionen

 7. Gripande läsning
  -, 11 februari 2023

  Var svårt att ta paus på lyssnandet då den var så gripande. Bra beskrivet om missbruk som så många lätt hamnar i. Vi måste bli bättre på att fånga upp barns mående och uttryck tidigt och se bakom dessa uttryck och beteenden. Blir starkt berörd av Mats steg tillbaka till livet och den livsvilja som utgjorde hans steg, timme för timme, dag för dag. Känner mig stolt, fast jag inte känner Mats alls. Från människa till människa!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna