Shama'il al-Tirmidhi (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2022-09-22
Upplaga
1
Förlag
Zamzam Förlag
Översättare
Abdulwahid Morrone
Originaltitel
al-Shama'il al-Muhammadiyya
Dimensioner
216 x 140 x 21 mm
Vikt
335 g
SAB
Cmdd.01
ISBN
9789198764826

Shama'il al-Tirmidhi

Kartonnage,  Svenska, 2022-09-22
446
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Av alla böcker som har författats för att skildra Profetens utseende och karaktär är al-Shama"il al-Muhammadiyya den mest spridda och erkända. Detta klassiska verk författades av hadith-mästaren Abu Isa al-Tirmidhi, och erbjuder läsaren en djup inblick i Profetens liv och karaktär; ytterst är det en inbjudan till att älska honom.

Kunskapen som ryms mellan dessa två pärmar är av avgörande betydelse för att förstå islam i allmänhet och Profeten i synnerhet.

Hans skönhet, hans förunderliga vardagsbestyr, och hans perfekta karaktär förser oss med den kontext som krävs för att tränga undan vår egen förförståelse och våra sociokulturella antaganden och korrekt tolka budskapet han ålades att förmedla.

"Imam al-Tirmidhis al-Shama"il al-Muhammadiyya spreds snabbt i öst och väst och är så unik i sitt slag, disposition och innehåll att den betraktas som gudomligt inspirerad." Imam Ibrahim al-Bajuri (1860/1276) "Till det bästa som har skrivits om Profetens utseende och goda karaktär hör den kortfattade text som författades av al-Tirmidhi. Den ger en så ingående beskrivning av Profeten att läsaren nästan kan se hans ansikte framför sig och att han i varje kapitel kan bevittna hans vackra och ädla karaktärsdrag." Mullah Ali ibn Sultan Muhammad al-Qari (1605/1014)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Shama'il al-Tirmidhi
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 685 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »