De nya puritanerna (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2023-10-24
Förlag
Nopolar Publishing
Översättare
Linnéa MacDonald
Originaltitel
The New Puritans: How the Religion of Social Justice Captured the Western World
Dimensioner
230 x 155 x 28 mm
Vikt
642 g
SAB
Oaa
ISBN
9789198788198

De nya puritanerna

Inbunden,  Svenska, 2023-10-24
301
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken De nya puritanerna är engagerande, djupsinnig och en akut nödvändig genomgång av vårt nuvarande kulturella klimat och en angelägen vädjan om att återvända till ett verkligt liberalt samhälle.

Puritanerna på 1600-talet försökte omforma samhället i enlighet med sina egna övertygelser, men de var samtidigt djupt tänkande människor som var medvetna om sin egen felbarhet. Idag, när vi ser de nya puritanernas grepp, är det något helt annat.

Den nya puritanrörelsen, som leder en kulturell revolution driven av identitetspolitik och så kallad "social rättvisa", kan bäst förstås som en sorts religion där stora anspråk görs på moralisk renhet och avvikande åsikter inte tolereras. Dess lärjungar har till och med ett eget språk, ritualer och en beslutsamhet att utrota syndare genom vad som har blivit känt som "cancel culture".

I De nya puritanerna undersöker Andrew Doyle på ett kraftfullt sätt de underliggande trossystemen i denna ideologi och hur den så snabbt har kommit att dominera alla viktiga politiska, kulturella och företagsmässiga institutioner. Han menar att vi för att kunna gå vidare måste förstå varifrån dessa nya puritaner kom och vad de hoppas kunna uppnå. Doyles bok är skriven i en anda av optimism och förståelse och erbjuder en vältalig och kraftfull argumentation för återinförandet av liberala värderingar och förklarar varför det är viktigt att vi agerar nu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De nya puritanerna
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andrew Doyle