Enkla och smarta sätt att må bra : en bok om hur vi fungerar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2022-10-22
Upplaga
1
Förlag
Fatta Förstå Förlag
Illustratör/Fotograf
Anders Johansson
Dimensioner
220 x 140 x 22 mm
Vikt
434 g
SAB
Vna
ISBN
9789198792058

Enkla och smarta sätt att må bra : en bok om hur vi fungerar

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-10-22
258
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Många människor känner inte sin kropp som de känner en vän, det vill säga som någon de lyssnar på och förstår.

Idén med boken är att ge dig en förståelse för hur de olika delarna av din kropp och ditt sinne arbetar tillsammans och skapar din upplevelse av livet.

Den kombinerar vetenskapliga fakta, kunskap och visdom från en mängd olika områden för att hjälpa dig orientera genom labyrinten av livsstils- och hälsoråd som dyker upp i konversationer eller ges i traditionella och sociala medier.

Boken är organiserad efter fem områden i livet:
  • Agerande som livsstil - handlar om alla de delar av dig som gör att du gör vad som behöver göras när det behöver göras.
  • Känn in omgivningen - handlar om alla de delar av dig som tar till sig information om vad som finns och sker utanför och anpassar sin funktion för att du ska fungera bra i din miljö.
  • Tryggt smälta livet - handlar om alla de delar av dig som smälter mat, dryck, känslor och upplevelser dvs. som ser till att du överlever och frodas av den näring du får från din omgivning.
  • Släppa taget i rättan tid - handlar om alla de delar av dig som ser till att du har det rent, snyggt och effektivt både inuti och omkring dig.
  • Livsvilja - handlar om alla de delar av dig som ger dig kraft att leva och stå upp för vem du är.
Det är också en bok med tips på smarta vardagsvanor som kan göra livet ännu trevligare, enklare, smidigare och ljusare på många sätt. Målet är att de smarta vardagsvanorna ska vara effektiva, men inte kräver mycket tid att göra.

Om författaren:

Efter gymnasiet for Katharina till Hollywood där hon utbildade sig till maskör och perukmakare. Arbetade därefter under många år inom teater, opera, balett och TV, främst i Sverige. Parallellt med arbetet studerade hon bl.a. olika medicinska tekniker och filosofier både från väst och öst. Den gemensamma nämnaren är hennes intresse för människor och den fantastiska potential som finns inom oss alla. Oavsett om det gäller att läka ett fysiskt problem eller komma tillrätta med en livsstil eller ett tankemönster, som inte längre passar in i det liv vi vill leva.

Sedan 2000 driver Katharina en klinik i Uppsala där hon behandlar och coachar klienter, samt lär upp nya terapeuter. Hennes vision är att alla ska uppleva vilken fantastisk möjlighet det är att kunna ta ansvar för sitt välmående och liv, att uppleva den förunderliga och vackra planeten jorden och ta hand om den på bästa sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Enkla och smarta sätt att må bra : en bok om hur vi fungerar
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 487 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katharina Arnesen