Jag är Roxy : min livsvärld och mina erfarenheter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
113
Utgivningsdatum
2022-11-24
Förlag
Virens förlag AB
Medarbetare
Lindström, Anneli (form)
Illustratör/Fotograf
Hazel Stening
Dimensioner
210 x 135 x 7 mm
Vikt
203 g
SAB
Ohfh-c,Lz Jansson Stening, Roxy
ISBN
9789198800340

Jag är Roxy : min livsvärld och mina erfarenheter

Häftad,  Svenska, 2022-11-24
186
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur är det att vara tretton år i dagens samhälle?
Den här boken ger en unik inblick och kunskap om Roxys liv från det att hon vaknar till dess att hon somnar. Vi får följa med på en resa i rullstol, med personliga assistenter i en värld där det finns stora brister när det gäller tillgänglighet och anpassningar. Roxy har olika funktionsvariationer och därmed rättigheter enligt lagstiftning. Hur fungerar då detta i praktiken? I boken kan du läsa om hur det går att ta sig fram med rullstol på gatorna i Göteborg. Du får också reda på hur det är när assistenter slutar och nya ska rekryteras. Och du får veta hur dåligt det fungerar i skolan och hur orättvist det då blir när betyg sätts. Men Roxy berättar också om sitt fritidsliv och om sina framtidsdrömmar. I boken delar Roxy med sig av hela sin livsvärld och sina erfarenheter.
Boken vänder sig till alla som är intresserade av funktionsrättsfrågor. Både barn och vuxna kan läsa boken. Den kan användas som kurslitteratur på gymnasiets omvårdnadsprogram, utbildningar för personliga assistenter och barnrättsombud, högskolekurser inom hälso- och sjukvårdsprogrammet, lärarprogrammet och socionomprogrammet med mera. QR-koden används för att länka till ytterligare material och fördjupning. Boken kan därmed uppdateras fortlöpande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag är Roxy : min livsvärld och mina erfarenheter
  2. +
  3. SIGNERAD - Hej jag har CP!

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Hej jag har CP! av Jenny Larsson, Emma Barrstrand (kartonnage).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna