Bristen på ljus (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
685
Utgivningsdatum
2023-05-25
Förlag
it-lit
Översättare
Ebba Högström
Originaltitel
Das Mangelnde Licht
Medarbetare
Dahlström, Pontus (form)
Dimensioner
211 x 130 x 45 mm
Vikt
630 g
SAB
Hcef.01
ISBN
9789198800678

Bristen på ljus

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-05-25
320
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I slutet av 80-talet, alldeles innan Sovjetunionen ska falla sönder, lär fyra flickor känna varandra på en bakgård i Tbilisis gamla stad. Längs fuktiga väggar och igenvuxna träbalkonger inleds en vänskap mellan den frihetstörstande Dina, den begåvade Ira, den romantiska Nene brorsdotter till en av stadens mäktigaste kriminella och Keto, romanens berättare.

Den första stora kärleken, de ständiga strömavbrotten, det exploderande våldet på gatorna, heroinet som forsar in i Tbilisi och landets splittring i kölvattnet av ett inbördeskrig allt står deras vänskap pall. Tills ett oförlåtligt svek och en tragisk död sliter dem isär.

Först 2019, med anledning av en stor fotoutställning i Bryssel, träffas kvinnorna på nytt. Utställningen visar bilder från deras lands historia och mötet tvingar dem att lyfta på ridån till det förflutna och själva avgöra vad som är möjligt att förlåta, och vad som inte är det.

Nino Haratischwilis nya roman Bristen på ljus är en berättelse om det moderna Georgiens kaotiska födelse, om staden Tbilisi och dess folk. En storslagen och drabbande berättelse som kastar långa skuggor in i vår egen samtid.

---

"Nino Haratischwili är en av sin generations viktigaste författare" Die Zeit.

Nino Haratischwili har kallats den tyska samtidslitteraturens superstar. Hon är född i Georgien 1983 men bor i Tyskland och skriver på tyska. För romanen Det åttonde livet (Till Brilka) nominerades hon bland annat till Internationella Bookerpriset.

Bristen på ljus är översatt till svenska av Ebba Högström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bristen på ljus
  2. +
  3. Triomf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Triomf av Marlene Van Niekerk (inbunden).

Köp båda 2 för 569 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bristen på ljus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Skickligt o interessant
    Rebecca, 16 augusti 2023

    Nino Haratschiwili väver skickligt ihop politiska händelser i Georgien med berättelsen om 4 väninnors uppväxt och utveckling. Det blir spännande och givande att läsa och man får en bild av Georgien, ett land jag inte visste något om innan

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nino Haratischwili