Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss (ljudbok) NY
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (396.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Stefan Sauk
Utgivningsdatum
2024-04-02
Förlag
Akademius Förlag
Översättare
Sanna Arvidsson Milton
ISBN
9789198809923

Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2024-04-02

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Varför har vi så svårt att fokusera? Vilka är orsakerna? Och viktigast av allt - hur får vi tillbaka vår koncentrationsförmåga?

Forskning visar att kontorsarbetare numera endast kan hålla fokus på en arbetsuppgift i tre minuter. För studenter är motsvarande siffra 65 sekunder. Journalisten och författaren Johann Hari har ägnat tre år åt att resa världen över för att ta reda på vad som har hänt med vår uppmärksamhet. Genom intervjuer med experter och forskare har han spårat orsakerna till en av de största utmaningarna som vårt samhälle står inför idag - koncentrationskrisen.

Vi tror att vår oförmåga att koncentrera oss är vårt eget fel. Så är det inte. Mäktiga krafter i vår omgivning har stulit vårt fokus och försämrat möjligheterna att nå djup koncentration. Johann Hari beskriver i den här boken de tolv orsakerna till vår bristande uppmärksamhet och visar hur vi måste gå samman och kämpa för att återfå vårt fokus.

"Jag vågar lova att Stulet fokus kommer att bjuda på en rad aha-upplevelser och att bokens historiska perspektiv ger dig en djupare förståelse för varför vi hamnat där vi är." Anders Hansen, psykiatriker och författare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stulet fokus : så har vi blivit bestulna på förmågan att koncentrera oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd bok.
    Mian, 25 april 2024

    Gav mig många aha upplevelser och mycket att tänka på. Rekomenderar den varmt

  2. Revolutionerande
    -, 10 april 2024

    Detta är, enligt mitt tycke, troligtvis en av de viktigaste böckerna som skrivits under de senaste 50 åren. Den diskuterar med precision vilken situation vi människor och samhället hamnat i under tiden som en IT-, och teknikrevolution dundrat fram. Vilka enorma krafter som styr vår vardag och hälsa. Denna bok kommer jag att läsa många gånger. Detta är en bok som måste läsas OCH diskuteras. /M. Holmgren

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johann Hari