Den globala statskuppen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2023-04-20
Upplaga
4
Förlag
Pharos Media Productions
Medarbetare
Nordangård, Inger (red.)
Dimensioner
22 x 15 x 20 mm
Vikt
550 g
SAB
Obd,Qadd
ISBN
9789198815320

Den globala statskuppen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-04-20
312
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ordet "statskupp" associerar nog de flesta med ett plötsligt, våldsamt maktövertagande, med stridsvagnar runt regeringsbyggnader, arresteringar, utrensningar av dissidenter, övertagande av mediekanaler och så vidare. Men så måste det inte alltid gå till.

Kuppmakarna kan också tillskansa sig (totalitär) makt utan våldsmedel, på helt laglig väg, med folks samtycke eller t o m entusiasm - även i en demokrati. Det kan finnas många "existentiella" hot (terrorism, miljöförstöring, klimathot, flyktingkris, pandemier) som vi behöver "räddas" från genom en fastare och mer centraliserad styrning.

Herraväldet behöver inte heller initieras i ett slag, det kan smygas på oss gradvis. Trots att tecknen hela tiden finns där är det få som väljer att se dem - om bara kuppen förberetts noga så att kuppmakarna får brett gehör genom att träda fram som "räddarna i nöden" eller för att det inte tycks finnas några alternativ.

För att lyckas med kuppen krävs ett målmedvetet långsiktigt arbete, en väloljad propagandaapparat och att man väntar på rätt tillfälle. När kuppen väl äger rum kan dock maktövertagandet ske ganska snabbt.

När medborgarna väl upptäcker vad som skett kan det vara för sent att göra något åt det. Om så sker i ett enskilt land är det illa nog, när det sker på överstatlig nivå så finns det ingenstans att fly och ingen att söka hjälp från.

Detta är precis vad som håller på att hända mitt ibland oss, just här och just nu. Jacob Nordangårds angelägna bok beskriver processen, avslöjar metoderna och identifierar aktörerna.

Hans Holmén
Docent i kulturgeografi och ekonomisk geografi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den globala statskuppen
  2. +
  3. Den verklige Anthony Fauci : Bill Gates, Big Pharma och det globala kriget mot demokrati och folkhälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den verklige Anthony Fauci : Bill Gates, Big Ph... av Robert F Kennedy Jr (häftad).

Köp båda 2 för 580 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den globala statskuppen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Stats kupp
    Ralph Jarl (Porches), 19 juni 2023

    Läsning som ger oss viktiga insikter om vad som pågår och pågått länge Om vi inte förstår detta så kommer den globala vill säga ondsinta eliten fortsätta i den riktning dom vill och vare sig vi vanliga el många politiker har ingen aning om hur manipulerade vi de facto är Absolut noll transparens

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jacob Nordangård