De glömda druvorna : vinprovarens fullständiga guide till 103 druvsorter i Portugal (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2023-02-02
Förlag
FA Education and Publishing AB
Illustratör/Fotograf
Mette Korsmoe Koverberg
Dimensioner
234 x 156 x 17 mm
Vikt
631 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789198815504

De glömda druvorna : vinprovarens fullständiga guide till 103 druvsorter i Portugal

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-02-02
446
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Portugals druvsorter är några av vinvärldens bäst bevarade hemligheter. Vem vet vilken magi som gömmer sig i dem?

Har du sökt efter information om portugisiska druvsorter, men inte hittat något användbart? Eller har du bara tröttnat på de stora internationella druvsorterna, men inte haft modet att prova viner från okända sorter?

De glömda druvorna är en bok för dig som vill vidga vyerna. Ett uppslagsverk och samtidigt en inspirerande guide som hjälper dig att förstå och uppskatta portugisiska viner på ett nytt och oväntat sätt. Du får lära dig om de unika dofter och smaker som landets druvsorter bjuder på och i vilka vinregioner druvsorterna odlas idag, såväl som om deras historia och ursprung. Den här boken kommer att öka din förståelse för och njutning av portugisiska viner, och - inte minst - göra dig till en fullfjädrad expert på Portugals druvsorter.

De glömda druvorna är din nyckel till att låsa upp magin hos Portugals druvsorter och viner.

Författare är Fredrik Åkerman som i 32 år har undervisat och föreläst om vin. Under nästan hela denna tid har han fokuserat på sin största passion: Portugal och dess druvor. För sin kunskap har han vid ett flertal tillfällen fått hedersuppdraget att agera domare i nationella vintävlingar i Portugal, bland annat Wines of Portugal Challenge och Essência do Vinho Top 10.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De glömda druvorna : vinprovarens fullständiga guide till 103 druvsorter i Portugal
 2. +
 3. Tolis mat - lättlagade och goda tilltugg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tolis mat - lättlagade och goda tilltugg av Carola Sundling (inbunden).

Köp båda 2 för 620 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De glömda druvorna : vinprovarens fullständiga guide till 103 druvsorter i Portugal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Attraktivt om Portugals druvskatter
  Sverker S , 1 mars 2023

  Fredrik Åkerman har mycket stor erfarenhet av Portugal och dess vinproduktion och fantastiska mångfald av druvor och vinstilar. Dessa finns i många fall inte någon annanstans. Boken "De glömda druvorna" beskriver denna rikedom. Framställningen är både informativ och lättläst så boken passar alla vinintresserade oavsett bakgrund. Rekommenderas varmt!
  Sverker S, Munskänkarna i Grebbestad

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fredrik Åkerman

 • De glömda druvorna

  Fredrik Åkerman

  Portugals druvsorter är några av vinvärldens bäst bevarade hemligheter. Vem vet vilken magi som gömmer sig i dem? Har du sökt efter information om portugisiska druvsorter, men inte hittat något användbart? Eller har du bara tröttnat på de stora in...

 • Druvsorter i Portugal

  Fredrik Åkerman

  Portugals druvsorter är några av vinvärldens bäst bevarade hemligheter. Vem vet vilken magi som gömmer sig i dem? Har du sökt efter information om portugisiska druvsorter, men inte hittat något användbart? Eller har du bara tröttnat på de stora in...