Matlängtan : vår resa till det italienska livet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2023-09-14
Upplaga
1
Förlag
Own Your Book / Respons AB
Dimensioner
300 x 240 x 25 mm
Vikt
2746 g
SAB
Qca
ISBN
9789198824933

Matlängtan : vår resa till det italienska livet

Inbunden,  Svenska, 2023-09-14
566
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
FÖLJ MED PÅ EN RESA TILL DET ITALIENSKA LIVET

Peter och Carina är ett team på alla nivåer. De har dagligen arbetat sida vid sida i sina kök under trettiofem år, samtidigt som de byggt upp en familj med tre under-bara barn och en hund. Peter kan inte tänka sig en dag utan sin hustru. Tidigare drev de Restaurang Prinsen i Stockholm mellan 1986 och 2016, därefter byggde de upp en större koncern med 14 prisade restauranger.

En dag i slutet av 2016 gjorde de ett lappkast i livet. Barnen hade lämnat boet. Plötsligt stod de ensamma med en längtan efter nytt liv. De sålde allt ägande i sina restauranger. De packade bilen med det viktigaste, tog med sig hunden och styrde mot Italien.

På landsbygden i Marche, mitt i ett böljande naturskönt landskap, hittade de sin egendom på en kulle och startade ett exklusivt boutiquehotell med en liten restaurang.
I dag producerar de egen olivolja, såser, marmelader och en fantastisk, egen limoncello.

I stället för att servera tusentals tallrikar dagligen skapar de i dag, för första gången, sin egen gastronomi av lokala råvaror till tio - tjugo gäster per dag.

Välkommen på deras matresa.

Form design, Nikko Amandonico
En av Italiens mest prisade art director, formgivare och illustratör. Under åren har han belönats med 16 guld och 15 silver av Art Directors Club i Sverige, Italien och Europa, samt blivit nominerad 95 gånger.
Form design
Ilaria Gibertini är formgivare, illustratör och industri-designer och har arbetat som Nikkos högra hand genom åren.

Fotograf
Joachim Lundgren är en flerfaldigt belönad reklam och redaktörsfotograf med bas i Stockholm. Han arbetar med uppdrag över hela världen för ett stort antal svenska och internationella kunder. Joachim har fått mycket erkännande för sitt arbete, bland annat flera Picture of the Year-priser i Sverige och Norge samt Euro Press Photo Award och Picture of the Year International (POYI-utmärkelsen).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Matlängtan : vår resa till det italienska livet
  2. +
  3. Dejlig : Att samlas kring mat från morgon till kväll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dejlig : Att samlas kring mat från morgon till ... av Rebecca Hübbe (inbunden).

Köp båda 2 för 795 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Nordin

  • Genetic Programming

    Riccardo Poli, Wolfgang Banzhaf, William B Langdon, Julian F Miller, Peter Nordin

    This volume contains the proceedings of EuroGP 2000, the European Conf- ence on Genetic Programming, held in Edinburgh on the 15th and 16th April 2000. This event was the third in a series which started with the two European workshops: EuroGP'98, ...