Kokkonst i kabyssen (häftad)
Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2024-03-05
Upplaga
1
Förlag
Fritidsskepparen Sverige AB
Dimensioner
210 x 210 x 14 mm
Vikt
313 g
ISBN
9789198886429

Kokkonst i kabyssen

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2024-03-05
274
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att laga mat ombord kan vara en utmaning på många sätt. Utrymmet är begränsat, det finns oftast bara två gaslågor, det kan gunga och kränga så att ingen vill laga mat alls, än mindre äta. Men så nås en skyddad hamn på kvällskvisten och alla är hungriga och vill ha mat snabbt. Enklast är att ta till hel- och halvfabrikat men det är verkligen inte godast eller mest hälsosamt. Att planera måltider och proviantera kommer dessutom lätt i kläm bland alla andra viktiga förberedelser innan avfärd... Känns det igen?

Då är den här boken, Kokkonst i kabyssen, för dig. Här finns kompletta veckomenyer med recept och inköpslistor för en varm måltid för fyra portioner per dag. Tre veckors menyer är för båtar med kyl ombord, en veckas meny är för alla de som inte har en kyl.

Konceptet är lättlagat och gott från grunden med några enkla genvägar, utan att kompromissa med smak och kvalitet. Här finns också tips på sallader och smårätter lämpliga för de särskilda förhållandena till sjöss.

Tillagningsinstruktionerna är enkla att följa steg för steg så även den som inte tycker sig kunna laga mat ska lyckas. Den som vill kan förstås använda recepten och ingredienserna som inspiration till nya kombinationer.

Författaren Kristina Ehala Andersson är kock och seglare. Hon har gjort flera långseglingar i Östersjöns alla väderstreck, runt Bottenviken, Norrlandskusten, Nordsjön och Nordatlanten. Hon menar att god, varierad och vällagad mat inte behöver vara krångligt på en båt. Den bidrar till trivsel och energi bland besättningen.

Förhoppningen är att du ska hitta inspiration och variation till matlivet ombord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kokkonst i kabyssen
  2. +
  3. SIGNERAD - Home Sweet Home - Signerad av Camilla Hamid

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Home Sweet Home - Signerad av Camill... av Camilla Hamid (inbunden).

Köp båda 2 för 503 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »