Murtuneet mielet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Inläsare
Ville-Veikko Niemelä
Utgivningsdatum
2015-02-03
Upplaga
1
Förlag
WSOY
Översättare
Lotta Toivanen
ISBN
9789510397923
Murtuneet mielet (e-bok)

Murtuneet mielet E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Finska, 2015-02-03
85
Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    203
Visa alla 1 format & utgåvor
Tieto-Finlandian voittanut teos purkaa rohkeasti sankaruuden ylle sälytettyjä myyttejä sekä sukupolvia vaivanneita kansallisia traumoja.

Aseiden vaiettua moni veteraani heräsi öisiin painajaisiinsa. Mitä he olivat saaneet kärsiä? Kuinka mielenterveys oli mahdollista säilyttää tilanteissa, joissa sietokyvyn rajat tulivat vastaan? Mitä tapahtui, kun tuo raja ylittyi?

Sotiemme vaiheet tunnetaan jo lähes perin pohjin, mutta sodan tunnehistorian kartoitustyö on yhä kesken. Tärkeän tutkimusalueen merkkipaaluksi muodostuva Murtuneet mielet purkaa rohkeasti sankaruuden ylle sälytettyjä myyttejä sekä sukupolvia vaivanneita kansallisia traumoja. Ville Kivimäen kartoittaa teoksessa rintamamiesten psyykkisen kestämisen ja murtumisen syitä ja vaihtelua toisen maailmansodan eri vaiheissa. Keitä aikalaistermein "tärähtäneet" sotilaat olivat? Miksi heihin suhtauduttiin niin toisin kuin muihin sodassa haavoittuneisiin? Henkisesti murtuneiden sotilaiden hoitomuodot - työterapiasta sähköshokkeihin - sekä sodan aikana vallalla olleet sotapsykiatriset opit tulevat myös käsitellyiksi.

Nuoren historiantutkijasukupolvemme ehdotonta kärkeä edustava tutkija Ville Kivimäki (s. 1976) on ollut toimittamassa ja kirjoittamassa mm. aihetta sivuavia Ihminen sodassa, Ruma sota ja Finland in World War II -teoksia. Murtuneet mielet perustuu Kivimäen laajaa kiinnostusta herättäneeseen väitöskirjaan.

Historiantutkija Ville Kivimäki (s. 1976) on niin sanotun uuden sotahistorian merkittävimpiä edustajia Suomessa. Hänen kirjoittamansa teos Murtuneet mielet. Taistelu suomalaissotilaiden hermoista 1939-45 palkittiin Tieto-Finlandia-palkinnolla 2013. Kivimäki on syntynyt Helsingissä, mutta asunut pääosan lapsuuttaan ja nuoruuttaan Lappeenrannassa. Nykyään hän asuu Tampereella vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Kivimäki työskentelee Helsingin Yliopistossa Suomen akatemian tutkimushankkeessa Tunteet ja sodan kulttuurihistoria Suomessa. Hänen Åbo Akademialle kirjoittamansa, suomalaissotilaiden henkistä kestävyyttä kartoittanut englanninkielinen väitöskirja herätti poikkeuksellista huomiota kesällä 2013. Kivimäki on tutkinut historiaa myös stipendiaattina Yale Universityssä Yhdysvalloissa ja Eberhard-Karls-Universität Tübingenissä Saksassa Kivimäki on ollut toimittamassa ja kirjoittamassa mm. teoksia Ihminen sodassa, Sodassa koettua: Haavoitettu lapsuus, Ruma sota (Tieto-Finlandia-ehdokas 2008) ja Finland in World War II, jonka julkaisi hollantilainen kustantamo Brill.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ville Kivimäki