Uuno Turhapuro (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (7.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2015-02-06
Upplaga
1
Förlag
Johnny Kniga
ISBN
9789510408575
Uuno Turhapuro (e-bok)

Uuno Turhapuro (e-bok)

E-bok (EPUB), Finska, 2015-02-06
65
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Uuno Turhapuron uskomaton elämäntarina vihdoinkin kirjana!

Uuno Turhapuro on lumonnut suomalaiset sukupolvi toisensa jälkeen, ensin televisiossa ja sitten valkokankaalla. Miljoonat ihmiset ovat nähneet tämän selittelyjen epävirallisen maailmanmestarin milloin lottovoittajana tai rautakauppiaana, milloin armeijan leivissä tai jopa tasavallan presidenttinä.

Kokonaisesitys Uunon uskomattomasta tarinasta on kuitenkin vielä kertomatta. Tommi Aition elämäkertateos piirtää laajan kaaren Uuno Turhapuron vaiheista ja tämän omintakeisesta elämänfilosofiasta, jossa ei koskaan sekoiteta vysiikkaa ja kemiikkaa.

Uunon tarina on kertomus kaupungistuvasta Suomesta. Uuno urbanisoitui samaa tahtia Suomen kanssa ja oppi kaupunkilaiset tavat, mutta säilyi silti ikuisena maalaispoikana. Uunossa kohtaamme peilin, johon vilkaistessamme voimme nähdä itsemme ja toiveminämme jos ei nyt ihan maan presidenttinä niin ainakin ylimääräisenä ei-kiireellisten asiain valiokuntamietintöjen jatkotoimenpiteistä huolehtivan osaston vara-alivaltiosihteerinä .

Tommi Aition aikaisempaan kirjalliseen tuotantoon kuuluvat muun muassa kiitetty elämäkertateos Pertti Spede Pasasesta. Lyriikkaa hän ei ole julkaissut, sillä se homma jääköön Eikka Leikalle ja Gunnar Shakespearelle.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »