Astrid Lindgren (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (7.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2016-01-29
Upplaga
1
Förlag
WSOY
Översättare
Kari Koski
ISBN
9789510417164
Astrid Lindgren (e-bok)

Astrid Lindgren (e-bok)

E-bok (EPUB), Finska, 2016-01-29
95
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
"Elä jokaista päivää kuin se olisi viimeisesi"

Huikea tarina maailman rakastetuimmasta lastenkirjailijasta - ja naisesta, joka yllätti kaikki.

18-vuotias Astrid Ericsson odottaa naimisissa olevan rakastajansa lasta. 1920-luvulla ruotsalaisessa pikkukaupungissa se tietää vain yhtä asiaa - skandaalia. Nuoren naisen on paettava Tukholmaan ja jätettävä lapsi muiden huostaan. Poika pääsee palaamaan äitinsä luo vasta kolmevuotiaana, kun tämä on mennyt naimisiin. Pojan hylkääminen painaa äitiä ja tekee hänestä lopulta Astrid Lindgrenin, suuren kirjailijan ja lasten puolesta taistelijan.Jens Andersson omistautui Astrid Lindgrenille kahden vuoden ajan. Hän perehtyi Lindgrenin perheen luvalla kirjailijan ennen julkaisemattomaan kirjeenvaihtoon ja päiväkirjamerkintöihin. Tuloksena on vahva muotokuva ristiriitaisesta ihmisestä, jota ajoi eteenpäin poikkeuksellinen mielikuvituksen lahja, vahva tunne oikeasta ja väärästä mutta myös omat sisäiset demonit. Andersenin kirja on ollut suuri arvostelu- ja myyntimenestys niin Tanskassa kuin Ruotsissakin.

Jens Andersen (s. 1955) on tanskalainen kirjailija ja kriitikko. Maassaan rakastettu kirjailija on kirjoittanut mm. H. C. Andersenin ja kuningatar Margareetan elämäkerrat. Andersenin mukaan nämä aiemmat teokset auttoivat häntä vakuuttamaan Astrid Lindgrenin tyttären Karin Nymanin siitä, että oli oikea henkilö kirjoittamaan hänen äitinsä tarinan. Andersen sai poikkeuksellisen tilaisuuden tutustua Lindgrenin mittavaan arkistoon, josta löytyivät muun muassa kirjailijan päiväkirjat. Tanskan yleisradioyhtiö DR:n haastattelussa Andersen korostaa näiden päiväkirjojen merkitystä selvitystyölleen. Ne olivat hyvin henkilökohtaisia ja välittömiä, sillä niissä kirjailija selvitti asioita vain itselleen. Päiväkirjojen sivuilta paljastui hyvin omanlaisensa Astrid Lindgren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jens Andersen

  • Kim Larsen : mina unga år

    Jens Andersen

    I Kim Larsen Mina unga år berättar Kim Larsen, den legendariske sångpoe¿ten och sångaren i Gasolin' och historien om sin barn- och ungdom. Boken är baserad på en serie samtal mellan Kim Larsen och författaren Jens Andersen som fördes över Larsens ...