Ohikuljetut : erään kerjäläisperheen tarina (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (17.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2018-02-06
Förlag
WSOY
ISBN
9789510432303
Ohikuljetut : erään kerjäläisperheen tarina (e-bok)

Ohikuljetut : erään kerjäläisperheen tarina (e-bok)

E-bok (EPUB), Finska, 2018-02-06
91
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Jokaisella ihmisellä on tarina kerrottavanaan.

Ohikuljetut kertoo unohdetun tarinan romanikerjäläisistä Romanian syrjäloukoissa, Euroopan jalkakäytävillä ja uuden elämän alussa Suomessa. Se on myös kertomus siitä, miten katkaista tulevaisuudettomuuden kierre.

Mihaela oli 16-vuotias tyttö, kun hän saapui Romaniasta Suomeen. Tavoitteena oli paitsi löytää elanto myös hankkia rahaa kotikylän olojen parantamiseksi. Haave töistä kariutui, ja käteen oli otettava kerjuukuppi.

Ohikuljetut on tarina Mihaelasta ja hänen suvustaan. Se kertoo historian kulun uhreiksi joutuneista, hetkessä elävistä ihmisistä, jotka yrittävät parantaa asemaansa niin kuin suinkin vain voivat. Kirjassa tavataan matriarkkoja, mahtava mustalaisten kuningas (ja kuullaan kuinka eräs mummo sanoo hänestä suorat sanat), poliiseja, virkamiehiä, tarinankertojia, hevosmiehiä, nuoria ja vanhoja ihmisiä omine iloineen ja murheineen.

Kirjan tekijät ovat seuranneet Mihaelan ja hänen sukunsa elämää 10 vuoden ajan Suomessa, Romaniassa, Kreikassa ja Virossa.

Kimmo Oksanen (s. 1960) on Helsingin Sanomien pitkäaikainen toimittaja, jonka edellinen kirja Kasvonsa menettänyt mies palkittiin vuoden parhaana kirjana Bonnierin suuressa journalistikilpailussa.

Heidi Piiroinen (s. 1978) on useasti Vuoden lehtikuva -kilpailussa palkittu Helsingin Sanomien valokuvaaja ja dokumenttiohjaaja.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kimmo Oksanen

  • Kasvonsa menettänyt mies

    Kimmo Oksanen

    <p>"Aiemmin ruvet olivat karisseet pois ja alta olivat paljastuneet samat sileät kasvot kuin ennenkin. Luulin, että niin tapahtuisi nytkin."</p><p>Kasvonsa menettänyt mies on sydäntäraastava mutta toivoa ihmisyyteen valava tosita...

  • Isän varjo

    Kimmo Oksanen

    <p>Koskettava kuvaus isän ja pojan ristiriitaisesta suhteesta ja elämänmyönteisyyden etsinnästä.</p><p><em>Isän varjo</em> on palkitun kirjailijan inhimillinen tositarina häpeästä, pettymyksistä, perheensisäisistä jän...