Pääteasema Auschwitz (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (238.7 MB)
Språk
Finska
Inläsare
Antti Virmavirta
Utgivningsdatum
2020-01-24
Upplaga
1
Förlag
WSOY
Översättare
Sanna van Leeuwen
ISBN
9789510450031

Pääteasema Auschwitz Ljudbok

Ljudbok,  Finska, 2020-01-24
196
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    184
Visa alla 1 format & utgåvor
"Tiedämme, että meidän varallemme on vain yksi loppu, on vain yksi vapautus tästä piikkilankahelvetistä: kuolema." -Eddy de Wind

Ainutkertainen dokumentti keskitysleirin järkyttävästä arjesta; tositarina rakkaudesta, joka toi valoa maailman pimeimpään loukkoon.

Hollantilaisen lääkärin Eddy de Windin keskitysleiripäiväkirja on tiettävästi ainoa Auschwitzin sisällä kirjoitettu kirja.

Vuonna 1943 de Wind ja hänen vaimonsa Friedel kuskattiin Auschwitziin. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä molemmat selvisivät hengissä kuukaudesta toiseen. Sodan loppuvaiheessa, neuvostojoukkojen jo lähestyessä Auschwitzia, de Wind ryhtyi pitämään peitenimellä salaista päiväkirjaa. Syntyi ainutlaatuinen dokumentti helvetistä, jonka pimeyteen Eddyn ja Friedelin välinen rakkaus toi valoa.

Eddy de Wind (1916-1987) oli hollanninjuutalainen lääkäri ja psykoterapeutti. Hän kehitti toisen maailmansodan jälkeen käsitteen "keskitysleirisyndrooma" ja teki uranuurtavaa työtä traumaperäisen stressihäirion hoidossa. Hänen keskitysleiripäiväkirjansa julkaistaan nyt, leirin vapauttamisen 75-vuotispäivänä, ensi kertaa suomeksi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eddy De Wind