Kultakausi: 100 teosta (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (272.3 MB)
Språk
Finska
Inläsare
Karoliina Kudjoi
Utgivningsdatum
2020-09-15
Upplaga
1
Förlag
WSOY
ISBN
9789510455005
Kultakausi: 100 teosta (ljudbok)

Kultakausi: 100 teosta Ljudbok

Ljudbok (MP3), Finska, 2020-09-15
200
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone och iPad
Esittelyssä ensi kertaa 100 rakkainta Suomen kultakauden teosta kaikilta taiteenaloilta.

Gallen-Kallela ja Schjerfbeck, jugendtalot ja ateljeehuvilat, Prinsessa Ruususen häämarssi, Sibelius, Minna Canth ja Eino Leino... Mitä suosikkiteoksestasi paljastuu, kun se asetetaan rinnan samaan aikaan syntyneiden muiden teosten kanssa?

Taiteen kultakausi ei koskenut vain kuvataiteita, vaan 1800-luvun viimeisten vuosikymmenten ja itsenäistymisen välisenä aikana luotiin iso osa kaikkien taiteenalojen klassikoista. Poliittisesti kuohuvana aikana taiteilijat olivat yhteyksissä toisiinsa toveruus- ja rakkaussuhtein, tukien toisiaan ja kilpaillen keskenään. Kaikki tämä näkyi teoksissa, kuten myös elävät kytkökset Euroopan ja Venäjän taidepiireihin.

FT Elina Seppälä ja dosentti Mikko-Olavi Seppälä ovat kulttuurihistorian tutkijoita ja tietokirjailijoita. Työparina he täydentävät toisiaan: Mikko-Olavin aloja ovat teatteri, kirjallisuus ja populaarikulttuuri, Elinan puolestaan taidehistoria, musiikki ja kulttuuridiplomatia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Aale Tynni

    Mikko-Olavi Seppälä, Riitta Seppälä

    Rakastetun runoilijan elämän koko kaari Inkeriläispakolaisesta olympiavoittajaksi ja akateemikoksi. Runot, perhe ja äitiys, uusi elämä Martti Haavion kanssa. Kuusivuotiaana Aale Tynni pakeni perheineen Venäjän vallankumousta. Runotytöstä kasvoi lu...

  • Suomen kultakausi

    Mikko-Olavi Seppälä, Elina Seppälä

    100 rakkainta taiteen kultakauden teosta upeasti kuvitetussa kirjassa. Ensi kertaa Suomen taiteen kultakauden (n. 1880-1916) kaikki taiteenalat yksissä kansissa. Gallen-Kallela ja Schjerfbeck, jugendtalot ja ateljeehuvilat, Sibelius, Prinsessa Ruu...