Neuvostoliiton tragedia (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2016-12-16
Förlag
Otava
ISBN
9789511268208
Neuvostoliiton tragedia (e-bok)

Neuvostoliiton tragedia E-bok

E-bok (EPUB), Finska, 2016-12-16
79
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Miten ja miksi hieno utopia muuttui suureksi tragediaksi ja pahuuden valtakunnaksi? Pitkän linjan historiantutkija paljastaa Neuvostoliiton romahtamisen syyt.

Neuvostoutopian piti vapauttaa työ kapitalistien riistosta ja työläiset sorrosta. Luvattu taivas paljastui helvetiksi, joka merkitsi miljoonille pakkotyötä, sortovaltaa ja niskalaukauksia. Vanhan luokkajaon tilalle tuli uusi, ja työläiset sidottiin puoluevaltion orjuuteen.

Aate oli hyvä, mutta jätkät pilasivat sen, ovat kommunistit selittäneet Neuvostoliiton tragediaa. Oliko utopia alun perinkin mahdoton? Kuka oli kaiken takana? Professori Osmo Jussila nostaa hyytävässä analyysissaan suurimmaksi syylliseksi V.I. Leninin, joka oli hyvä agitaattori ja demagogi, mutta lähes kyvytön uuden yhteiskunnan rakentajana - ja Hitleriin verrattava fanaatikko. Vladimir Uljanov ei tehnyt kompromisseja, eikä jakanut valtaa.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Osmo Jussila

  • From Grand Duchy to Modern State

    Osmo Jussila, Seppo Hentila, Jukka Nevakivi

    This volume traces the political history of Finland from 1809 to 1998, a history that has been dominated by the country's geopolitical situation as a country that lies between Eastern and Western Europe.