Monta maata sitten (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2017-02-22
Förlag
Gummerus
ISBN
9789512093762
Monta maata sitten (e-bok)

Monta maata sitten (e-bok)

E-bok (EPUB), Finska, 2017-02-22
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Neuvostokansalaisen ensimmäiset sanat ovat Lenin, isänmaa ja Moskova. Galinan ensimmäiset sanat ovat äiti, isä ja Leningrad. Galina kasvaa työlle ja rakkausavioliitolle omistautuneiden vanhempiensa varjossa. Ainoana lapsena hän rakentaa omapäisesti nuoren tytön identiteettiään. Rakkaus Giovanni Battista Piranesin taidegrafiikkaan johtaa hänet opiskelemaan taidehistoriaa perestroikan kuuhulluuden aikaan. Hän tapaa keväisen Nevajoen rannalla diplomaatti Igor Nikolajevitsin - tulevan aviomiehensä ja odysseiansa kartanlukijan. Tie vie Venäjältä Afrikkaan, Japaniin ja viimein Turkuun. Yhä, avioliitosta ja äitiydestä huolimatta, Galinan koti on kaikkialla, ei missään, ja sydän Pietarissa.

Zinaida Linden kuvaa terävästi ja hienovireisesti, kuinka neuvostoajan lapsesta varttuu perustavanlaatuista yksinäisyttä ja irrallisuutta tunteva diplomaatinrouva, jolle kulttuurien kirjo on arkea mutta uusi Venäjä ja kapitalismi vieraita. Yksityinen ja yhteiskunnallinen käyvät rinnan, kun lapsuusmuistot ja tuokiokuvat 70-80-luvun Leningradista saavat ympärilleen aikuisen naisen maailmankartan. Diplomaattielämä nousee vertauskuvaksi hajaantuneesta elämästä, jota moni nykyään viettää.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Zinaida Lindén

  • Rakkaus kolmeen appelsiiniin

    Zinaida Lindén

    Palkittu novellikokoelma Rakkaus kolmeen appelsiiniin tarkastelee ihmisiä eri maissa, poissa kotoaan ja matkoilla ympäri maailman. Japanilainen avioliitto hajoaa ja sen jälkijäristykset käydään aina Suomessa asti; Pietarissa tavataan nuori rakkaud...