Batman bor inte här längre (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-06-11
Förlag
Schildts & Söderströms
ISBN
9789515231697
Batman bor inte här längre (e-bok)

Batman bor inte här längre (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-06-11
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Mamma, pappa, barn sjöng Ebba Grön. Så småningom ska Robin upptäcka det svenska rockbandet, men det är först efter att han blivit vän med Johanna, flickan som är tuffare än den tuffaste kille.

Hemma hos Robin finns en mamma som för det mesta är deprimerad, en pappa som för det mesta är frånvarande och en bror som har sitt för sig. Ibland går han ändå med på att räkna bilmärken med Robin eller hittar på brödernas Första rocksång som hjälper Robin att förtränga tråkiga saker.

När Robin i skärgårdsbutiken träffar Johanna första gången känns hon alldeles för utmanande och pojkaktig, men just det annorlunda hos henne får honom att villa träffa henne på nytt. De blir vänner, de blir knytnäve mot knytnäve. Men det är en vänskap som försiggår bara på somrarna då de är nästan grannar.

Tomas Janssons debut Batman bor inte här längre är en bildningsroman, en uppväxtroman, där man sommar för sommar ser hur Robin och Johanna förändras, får nya intressen, utför initiationsriter med öl och nästan-sex.

Så småningom tappar de kontakten med varandra, men vänskapen ges en andra rond när de båda är vuxna, och av en händelse råkar ses på ett sjukhus. Den frånvarande fadern ligger redan död men spelar en mycket närvarande roll när gamla hemligheter kommer i dagen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Jansson