En skärva av själen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2014-12-11
Förlag
Schildts & Söderströms
Dimensioner
200 x 130 x 25 mm
Vikt
324 g
SAB
uHcd
ISBN
9789515234728
En skärva av själen (kartonnage)

En skärva av själen

Kartonnage Svenska, 2014-12-11

Slutsåld

Muriels lillebror Ben är allvarligt sjuk. Familjen har flyttat till en by i Frankrike, där Ben behandlas på Kliniken. Mellan syskonen löper starka band, så starka att Muriel kan gå in i Bens medvetande och hjälpa honom när det är som värst.
I byn träffar Muriel Luc, en övergiven trashank som blir hennes första kärlek. För Lucs skull blir Muriel en annan, Julia, som har röd spets-bh och alltid bär hans guldkedja kring handleden. Kärleken är kittlande och farlig. Men Luc bär på en hemlighet som håller på att knäcka honom.
De behöver varandra, men på olika villkor. Demoner och ljus kämpar om utrymme, tills ingen återvändo finns. I hopp om att hjälpa sin lillebror, dras Muriel ner i det svarta.
En andlöst spännande och otäck, men också öm och lustfylld roman om utsatta barn, gränslösa syskonrelationer och lojalitet. Kan man rädda en annan? Hur farliga är våra inre demoner? Hur djupt i en annans smärta kan du gå?

En skärva av själen belönades av Svenska litteratursällskapet år 2015 med motiveringen:
Berättelsen skär rätt in i femtonåringens värld, med en tonsäkerhet och trovärdighet som imponerar, och med en självklar förankring i såväl fysiska och konkreta detaljer som sammanhang. Det magiska tänkandet är ständigt närvarande, men magin är en farlig lekkamrat för ett utsatt barn. Mästerlig ambivalens samtidigt livsbejakande och livshotande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrika Andersson

  • Nagu-Nalle och kastasdjuren

    Henrika Andersson

    Nagu-nalle är redan en finländsk barnboksklassiker, och här kommer äntligen ny bok i serien! I Nagunalle och kastasdjuren hamnar Nagu-nalles ägare på sjukhus. Vi får följa med Nagu-nalle dit, och den lilla läsaren märker snart att sjukhus inte är ...

Bloggat om En skärva av själen