Livet & patriarkatet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2016-07-18
Förlag
Schildts & Söderströms
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
272 g
SAB
Ohja
ISBN
9789515238061
Livet & patriarkatet (häftad)

Livet & patriarkatet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-07-18

Slutsåld

Feminism så här funkar det

Vad är ett patriarkat? Vad är en feminazi? Hur blir man feminist?

För journalisten, bloggaren och poddaren Peppe Öhman är feminism och jämställdhet hjärtefrågor. Hon tar debatten och står upp för sin sak i alla väder. Nu har hon samlat sina och andras åsikter och insikter till en bok som roar, oroar, stöttar och presenterar fakta. Också läsarna av hennes populära blogg Livet & LA kommer till tals med sina egna frågor, som Peppe svarar på.
Öhman utgår från sina egna erfarenheter och berättar öppenhjärtigt och ärligt om sina upplevelser av att leva som kvinna i ett samhälle där den vita heteromannen fortfarande är norm. Här finns förtrycket på arbetsplatsen, här finns den misshandlande pojkvännen, här finns rädslan och osäkerheten och inte minst det stora spöket Skammen. Men boken är också ett upprop till alla som tror på könens lika värde, till alla som är beredda att omvandla sin tanke i praktiken varje dag.

Den här boken förklarar varför feminismen fortfarande behövs och varför målet är att ingen längre ska behöva kalla sig feminist. Om farbrorn, kusinen eller kollegan vägrar läsa kan du göra det själv och på ett enkelt och vänligt sätt förklara för dem hur feminism och mänskliga rättigheter hänger ihop.Om de här personerna är emot mänskliga rättigheter kan jag tyvärr inte hjälpa dig.

Lyssna gärna på Peppe Öhmans och Karin Jihdes pod Mellan raderna - nytt avsnitt varje fredag!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livet & patriarkatet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Praktisk feminism
    Hanna (Stockholm), 15 september 2016

    Jag tycker jättemycket om den här boken och har redan köpt den i present till två vänner! Den sänker tröskeln för den som inte riktigt vågar kalla sig feminist och ger massor av boost till den som kämpar för jämställdhet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peppe Öhman

  • Mitt Los Angeles

    Peppe Öhman

    De allra bästa tipsen till Los Angeles! »De korta texterna kännetecknas av en entusiastisk och personlig stil, samt kompletteras rikligt av färgglada fotografier ... Det är en lättanvänd och inspirerande guidebok för svenskar som vill roa sig i US...

Bloggat om Livet & patriarkatet