Den lilla svarta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2016-08-17
Upplaga
1
Förlag
Schildts & Söderströms
Medarbetare
Palokoski, Tiina (form)
Dimensioner
196 x 150 x 24 mm
Vikt
355 g
SAB
Hcd
ISBN
9789515240033
Den lilla svarta (inbunden)

Den lilla svarta

Inbunden Svenska, 2016-08-17

Slutsåld

En läcker roman om mode och begär

En mystisk kvinna dyker upp i 1920-talets Paris. Vem är hon?
Varifrån kommer hon? I takt med att Coco Chanels namn som modeskapare växer sugs hon in i festernas och salongernas virvlar. Ett pärlband av älskare följer. Den ryska storfursten ersätts av den franska poeten som i sin tur följs av Englands rikaste man.
Även om älskarna är utbytbara, är de livsnödvändiga. Näst efter saxen är männen Coco Chanels viktigaste verktyg. Det är ur deras garderober hon hämtar sina bästa idéer.
Arbetet är det enda beständiga i Coco Chanels liv. Vi följer henne i ateljén på Rue Cambon där nya kreationer skapas och sömmerskorna lyder hennes minsta vink. Men under ytan ruvar en mörk hemlighet och minnena från barndomen som inte ger henne någon ro.

Coco Chanel befriade kvinnan från korsetten. Hon skapade parfymen No. 5. Hon gav oss den lilla svarta. I Sanna Tahvanainens roman lär vi känna henne inifrån.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sanna Tahvanainen

  • Körsbär i snön

    Sanna Tahvanainen

    I juni 1953 får den unga Sylvia Plath sitt livs chans: Hon är en av de lyckliga kvinnor som varje år får praktisera en månad på modemagasinet Mademoiselles redaktion. Hon flyttar från sin inrutade tillvaro som student på Smith till kvinnohotellet ...

Bloggat om Den lilla svarta