7. Prosalyrisk svit (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
113
Utgivningsdatum
2017-10-30
Förlag
Schildts & Söderströms
SAB
Hc.03
ISBN
9789515243331
7. Prosalyrisk svit (häftad)

7. Prosalyrisk svit

Häftad Svenska, 2017-10-30
159
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det är bara havet som är fritt. Kanske. I sin hyllade debut A skrev Martina Moliis-Mellberg om att vara på fel sida av sig själv och om viljan att hitta rätt. I 7 handlar det istället om att fly. Om att försöka komma undan sig själv och sätta sitt hopp till en plats: havet. Till platser i havet. Till undervattensryggar, isolerade öar, Djupet. Går det att börja om? Går det att lämna sig själv? Vetenskapsmannen Lomonosov brottas med sin ensamhet. Karnevalkungen Witte brottas med sitt förflutna. Någon på en ö brottas med sin galenskap. Andromeda och Aiolos brottas med begäret och det som finns inom. 7 är en hyllning till havet i sina olika skepnader: Atlanten, Östersjön, Stilla havet, Adriatiska havet, Norra Ishavet För det är bara havet som är fritt. Kanske. Jag hade tagit Ishavets största hemlighet och lämnat den ifrån mig. Varför hade jag gjort det? Mina handlingar var för mig plötsligt ofattbara. Jag var uppfylld av ånger och saknad. Kände hur kotorna vred sig där nere, utan vare sig kranium eller svans, kände det i hela kroppen. Våren 2017 utnämnde tidningen Vi Läser Martina till en av de viktigaste unga lyrikerna i dag, medan Aftonbladet utnämnde henne till "en finlandssvensk stjärna". Martina Moliis-Mellberg är född i Ekenäs, Finland och bor nu i Malmö där hon försöker kombinera skrivliv och frilansskriv så gott det går.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 7. Prosalyrisk svit
  2. +
  3. Lunds domkyrka i ord och bild : prosalyriska betraktelser och foton

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lunds domkyrka i ord och bild : prosalyriska be... av Michael Economou (häftad).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martina Moliis-Mellberg

  • A

    Martina Moliis-Mellberg

    »Moliis-Mellberg debuterar med en styv och stilmedveten bok om identitet.« | Victor Malm, Expressen »Moliis-Mellberg skriver sig genom en utveckling som utmynnar i komplex och egen poesi.« | Aase Berg, DN »Att läsa henne [Moliis-Mellberg] påminner...

Bloggat om 7. Prosalyrisk svit