Den åttonde tärnan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Anna Glad (del 2)
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2018-08-22
Förlag
Schildts & Söderströms
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
468 g
SAB
Hcd
ISBN
9789515246332
Den åttonde tärnan (inbunden)

Den åttonde tärnan

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-08-22
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En morgonpigg vinterbadare får sig en otrevlig överraskning när han tar sina första simtag i vaken. På folkhögskolan en bit bort hörs märkliga steg i natten. Och vad är det som blixtrar i elevhemsbyggnaden som stått tom i flera år?

Äldre kriminalkonstapel Anna Glad försöker anpassa sig till sitt nya liv som singel medan staden rustar för traditionellt luciafirande. Ett dödsfall som vid första anblicken ser ut som en olyckshändelse verkar ha ett märkligt samband med en tragedi som inträffade trettio år tidigare. Anna och hennes kolleger inser småningom att allt verkar kretsa kring den blyga flickan som går sist i luciatåget. Den åttonde tärnan. Men vem är hon?

I Eva Frantz nya deckare Den åttonde tärnan får vi möta unga flickor, sådana som är unga nu och sådana som var unga en gång. Deras problem är ändå desamma. Hur är man en kul partytjej utan att bli för full eller patetisk och hur ska man ta sig fram i världen utan att göra någon besviken?

Eva Frantz är uppvuxen i Helsingfors och bosatt i Esbo. Hon arbetar vid Svenska Yle och är aktiv bloggare. Den åttonde tärnan är Frantz andra bok om kriminalkonstapel Anna Glad. Hösten 2018 utkommer också hennes första barnroman Hallonbacken, som är en rysare för mellanåldern.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den åttonde tärnan