Den försiktiga resenären (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2019-02-07
Förlag
Schildts & Söderströms
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
524 g
SAB
G.04
ISBN
9789515248053
Den försiktiga resenären (inbunden)

Den försiktiga resenären

Inbunden Svenska, 2019-02-07
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
På kryssningsfartyget Baemar råder rutiner, upprepning, samma promenad på däck varje dag. Tillvaron styrs av en stadig rytm, och det känns lätt, kravlöst och samtidigt lite fånigt och komplicerat. Det mest levande ombord, förutom de smått excentriska människorna, är en skadad nattfjäril. Trots ambivalensen upplever resenären Merete Mazzarella en stark fascination för kryssningsmiljön.

I Australien möter hon kryssningsfartygets motsats: en naturskön och vild kontinent med vänliga människor, färgrikt djurliv och brutal historia. Hon och hennes L blir särskilt förtjusta i staden Brisbane, och dit vill de, till sina vänners förvåning, ständigt återvända det anses lite udda att vara fascinerad av landet tvärtom, förstår de snart nog.

Merete Mazzarellas nya är en bok om att resa, om olika sätt att resa, om att resa utan att vara äventyrligt lagd. Det är en bok om återvändo inte bara hem utan också till andra platser, en bok om att omdefiniera sin livshistoria, en bok om arv. Och om kärlek.

Merete Mazzarella är speciellt känd för sin essäistik, där hon blandar lärda reflektioner och litterära citat med personliga tankar i ständig dialog med läsaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den försiktiga resenären
  2. +
  3. Alma : en roman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alma : en roman av Merete Mazzarella (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den försiktiga resenären