Anders Wiklöf, murarens son (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (15.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-16
Förlag
Schildts & Söderströms
ISBN
9789515249197
Anders Wiklöf, murarens son (e-bok)

Anders Wiklöf, murarens son E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-09-16
330
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    472
Visa alla 1 format & utgåvor
En dag i april 1970 står 23-åriga Anders Wiklöf utanför Ålandsbankens kontor i Mariehamn. Han har fått avslag på lånet för att starta upp sin bilhandel. Inget stort lån, men livsviktigt för den luspanka mannen. Där och då bestämmer han sig för att en dag ta revansch på banken.

Wiklöf startar sin bilhandel utan kapital. Resten är, som man brukar säga, historia.

Det här är berättelsen om Anders Wiklöfs väg från arbetarhemmet och den första anställningen som springpojke till positionen som en av sin tids mest framgångsrika affärsmän. Genom koncernen Wiklöf Holding - Nordens största enmansföretag - äger han idag fler än 20 bolag inom logistik, hallbyggnation, helikoptertjänster, fastighetsägande, handel och turism. Wiklöf äger också en av Nordens främsta privata konstsamlingar och är storägare i de båda åländska tidningarna. Och Ålandsbanken då? Idag är Anders Wiklöf bankens största ägare, och har suttit i bankens ledning i 32 år.

Journalisten och författaren Staffan Bruun har skrivit en medryckande biografi över ett fascinerande livsöde.Utrustad med en pojkaktig charm och en enastående näsa för affärer har Anders Wiklöf lyckats med i stort sett allt han företagit sig. Utan att för den skull någonsin glömma vare sig samhällets svaga eller sitt eget ursprung. 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Bruun