Anders Wiklöf : Murarens son (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2019-09-09
Förlag
Schildts & Söderströms
Dimensioner
212 x 138 x 26 mm
Vikt
552 g
SAB
Lz Wiklöf, Anders
ISBN
9789515249203
Anders Wiklöf : Murarens son (inbunden)

Anders Wiklöf : Murarens son

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2019-09-09
299
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En dag i april 1970 står 23-åriga Anders Wiklöf utanför Ålandsbankens kontor i Mariehamn. Han har fått avslag på lånet för att starta upp sin bilhandel. Inget stort lån, men livsviktigt för den luspanka mannen. Där och då bestämmer han sig för att en dag ta revansch på banken. Wiklöf startar sin bilhandel utan kapital. Resten är, som man brukar säga, historia.

Det här är berättelsen om Anders Wiklöfs väg från arbetarhemmet och den första anställningen som springpojke till positionen som en av sin tids mest framgångsrika affärsmän. Genom koncernen Wiklöf Holding Nordens största enmansföretag äger han idag fler än 20 bolag inom logistik, hallbyggnation, helikoptertjänster, fastighetsägande, handel och turism. Wiklöf äger också en av Nordens främsta privata konstsamlingar och är storägare i de båda åländska tidningarna. Och Ålandsbanken då? Idag är Anders Wiklöf bankens största ägare, och har suttit i bankens ledning i 32 år.

Journalisten och författaren Staffan Bruun har skrivit en medryckande biografi över ett fascinerande livsöde. Utrustad med en pojkaktig charm och en enastående näsa för affärer har Anders Wiklöf lyckats med i stort sett allt han företagit sig. Utan att för den skull någonsin glömma vare sig samhällets svaga eller sitt eget ursprung.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Anders Wiklöf : Murarens son
 2. +
 3. I backspegeln - Min tid i Scania, Volkswagen och Wallenbergsfären

De som köpt den här boken har ofta också köpt I backspegeln - Min tid i Scania, Volkswagen oc... av Leif Östling (inbunden).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Bruun

 • Bergsrådet som inte ville betala skatt

  Staffan Bruun

  Finansmannen Johan Krämarhjelm har fått nog av hemstaden Falskköping. Lokaltidningen Allehanda har åter en gång publicerat uppgifter om hans privatekonomi och nu är måttet rågat. Krämarhjelm ställer ultimatum på den från förr hårt prövade tidnings...

 • Mitt liv på HBL

  Staffan Bruun

  I augusti 1980 skickade Hufvudstadsbladet Staffan Bruun till Polen för att rapportera från strejkerna i Gdansk. I augusti 2015 reste Bruun till Grekland för att rapportera om flyktingkrisen. Mellan de båda utryckningarna ryms 35 år på HBL. En tid ...

Bloggat om Anders Wiklöf : Murarens son