Körsbär i snön (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-08-22
Förlag
Schildts & Söderströms
Dimensioner
217 x 150 x 40 mm
Vikt
633 g
ISBN
9789515249401
Körsbär i snön (inbunden)

Körsbär i snön

Inbunden Svenska, 2019-08-22
239
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I juni 1953 får den unga Sylvia Plath sitt livs chans: Hon är en av de lyckliga kvinnor som varje år får praktisera en månad på modemagasinet Mademoiselles redaktion. Hon flyttar från sin inrutade tillvaro som student på Smith till kvinnohotellet Barbizon i New York och får en alldeles ny vänkrets av lika hungriga, ambitiösa kvinnor som hon själv. Och av män de vackraste männen i hela NYC.

Sylvia drömmer om att bli författare, men framför allt vill hon leva livet fullt ut och med vidöppet gap. Utanför Barbizon ruvar den lockande och hemlighetsfulla storstadsnatten, och i dess famn kastar sig Sylvia och hennes vänner ivrigt och med höga förväntningar.

Körsbär i snön är en stor, energisk roman om den unga Sylvia Plath, om hennes passion, men också om hennes Panikfågel. Romanen avslutar Sanna Tahvanainens kvinnotrilogi. De tidigare verken är Bär den som en krona (om drottning Victoria) och Den lilla svarta (om Coco Chanel).

 

Sanna Tahvanainen har studerat litteratur och kvinnoforskning och är filosofie magister. Hon har skrivit lyrik, kolumner, romaner, skådespel, hörspel och barnböcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Körsbär i snön
  2. +
  3. Fallfrukt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fallfrukt av Monica Wilderoth (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Körsbär i snön