Motborgare (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-01-14
Förlag
Schildts & Söderströms
ISBN
9789515254238

Motborgare E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-01-14
383
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  480
Visa alla 1 format & utgåvor
Efter tjugo år av studier är det dags för Otto Gabrielsson att ta klivet ut i arbetslivet. Han skriver därför ett långt brev till arbetsförmedlingen. Det blir en hel bok, där vi får följa Ottos liv under ett års tid. Han tar bussen in till stan och köper en t-tröja på rabatt på H&M, bröd på Lidl, korv på Ica och en kolja i en fiskaffär.

Med självironi, allvar, värme och humor reflekterar han över sitt mående, sin alkoholkonsumtion, världens tillstånd och sin relation till människan. Tonfallet känns igen från Vildhavre (2020), som var ett brev till Otto Gabrielssons far, Jörn Donner.

Otto har ställt sig utanför samhället, blivit en motborgare, och det är ett val som förefaller logiskt och följdriktigt. För vem vill vara endast en kugge i samhällsmaskineriet? Vad är vi värda om vi låter bli att gå till jobbet i morgon?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Otto Gabrielsson

 • Vildhavre

  Otto Gabrielsson

  Otto Gabrielsson är alfa-kulturmannen Jörn Donners son, men få vet att han är det. Oftast har det verkat som om även Donner själv har glömt det, tycker Otto, som närmar sig fyrtioårsstrecket och är i färd med att skriva ett långt brev till sin far...

 • Rikkaruoho

  Otto Gabrielsson

  Yhdessä sinun kirjasi arviossa minua kutsuttiin hukkakauraksi. Olen rikkaruoho, jota ei kuuluisi olla olemassa, jolla ei ole merkitystä eikä hyötyä kenellekään. Otto Gabrielsson on kulttuurimies Jörn Donnerin poika, mutta vain harva tietää sen. To...