Uusi kurssi kohti diskurssia (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2020-01-27
Förlag
Vastapaino
ISBN
9789517688253

Uusi kurssi kohti diskurssia E-bok

E-bok,  Finska, 2020-01-27
424
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
"Uusi kurssi kohti diskurssia" tarkastelee kielenkäytön ja sosiaalisen toiminnan suhdetta sekä kielen tapaa tuottaa merkitystä. Kirja tarjoaa ajantasaisen ja kiehtovan johdatuksen diskurssintutkimukseen, sen keskeisiin käsitteisiin ja uusimpiin avauksiin.

Teos antaa keskeiset tiedot diskurssintutkimuksesta ja sen soveltamisesta. Lisäksi se nostaa esiin tiedon poliittisuuden ja tieteellisen tiedon merkityksen nykymaailmassa. Mukana on runsaasti käytännön esimerkkejä diskurssin voimasta mediassa ja politiikassa, kuvissa ja kertomuksissa, kotona, töissä ja koulussa.

Kirja on suunnattu diskurssintutkimuksesta kiinnostuneille opiskelijoille, tutkijoille ja opettajille. Se on tietokirja, joka soveltuu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin erityisesti kielen-, viestinnän- ja kulttuurintutkimuksen sekä yhteiskunta- ja kasvatustieteiden opintoihin.

Teos on uusi, kauttaaltaan ajantasaistettu ja täydennetty versio vuonna 2009 ilmestyneestä "Kurssi kohti diskurssia" -teoksesta.

Anne Mäntynen on suomen kielen tutkija, joka on toiminut suomen kielen professorina Helsingin ja Jyväskylän yliopistossa. Sari Pietikäinen on kielen ja vallan tutkija, joka työskentelee diskurssintutkimuksen professorina Jyväskylän yliopistossa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Kurssi kohti diskurssia

    Anne Mäntynen, Sari Pietikäinen

    Kiehtova johdatus diskurssintutkimukseen, sen keskeisiin käsitteisiin ja uusimpiin avauksiin. Diskurssintutkimus perustuu ajatukseen, että kieli ja ihmisyhteisön toiminta ovat kietoutuneet yhteen. Se tutkii, mitä asioita ja miten kielellä tehdään....

  • Tiede ja teksti

    Sonja Kniivilä, Sari Lindblom-Ylänne, Anne Mäntynen

    Tieteellinen kirjoittaminen on kaikille korkeakouluopiskelijoille tärkeä työväline ja osa tutkinnon suorittaneen akateemista asiantuntijuutta. Se on myös taito, jota voi oppia ja jossa voi kehittyä. Hyvä kirjoittaja tuottaa loogista, ymmärrettävää...