Sota ja seksi (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (309.5 MB)
Språk
Finska
Inläsare
Toni Kamula
Utgivningsdatum
2020-01-22
Upplaga
1
Förlag
Tammi
ISBN
9789520416843

Sota ja seksi Ljudbok

Ljudbok,  Finska, 2020-01-22
163
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Sotavuosien vaiettu aihe viimeinkin tutkimuksen kohteena

Miten viime vuosisadan sodat vaikuttivat seksuaalisuuteen ja suomalaiseen sukupuolikulttuuriin? Rohkea avaus inhimilliseen kokemukseen keskittyvän ns. uuden sotahistorian tutkimuksessa.

Toinen maailmansota oli seksuaaliseen vallankumoukseen verrattavissa oleva käännekohta suomalaisessa sukupuolikulttuurissa. Sota-aikana jatkuvasti muuttuneet olosuhteet ja ihmisten liikkuminen höllensivät seksuaalisuuden kontrollia, mikä mahdollisti heittäytymisen viettien sanelemiin kohtaamisiin ja seksuaalisiin kokeiluihin. Samalla sota altisti myös seksuaaliseen väkivaltaan.Sota ja seksi avaa näkymän rintamamiesten arkeen korsuyhteisössä: miehet paikkasivat naisen puutetta rivoilla seksijutuilla ja kuluttivat asemasotavaiheessa aikaa pelaamalla ja tehtailemalla kirjeitä kotirintamalle, usein pakettien toivossa. Pyrkimyksenä oli myös luoda suhteita lomaseksin saamiseksi. Naisilta kuitenkin edellytettiin samaan aikaan siveystalkoita, joissa tapahtui repeämiä. Kirja tuo esiin sota-ajan kaksinaismoralismin ja epäsuhdan suhtautumisessa naisten ja miesten seurusteluun vieraan maan seksikumppaneiden kanssa.

Valtiotieteiden tohtori, Helsingin yliopiston sosiologian dosentti Sari Näre on toiminut tutkijana, tietokirjailijana, kriitikkona, kaupunginvaltuutettuna ja Nuorisotutkimus-lehden päätoimittajana. Vuonna 2008 hän oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana yhdessä Jenni Kirveen kanssa toimittamallaan teoksella Ruma sota - Talvi- ja jatkosodan vaiettu historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sari Näre

 • Helsinki veressä : naiset, lapset ja nuoret vuoden 1918 sodassa

  Sari Näre

  Sotakohtaloita sadan vuoden takaa Uusi tutkimus nostaa esiin Suomen sisällissodan helsinkiläiset, lapset, nuoret ja naiset, niin todistajina kuin uhreina. Sisällissodan tutkimuksessa pääkaupunki Helsinki on jäänyt merkitykseensä nähden suhteellise...

 • Työttömyys sattuu

  Sari Näre, Lena Näre

  Arki täyttyy odottelusta, epävarmuudesta ja pettymyksistä. Päivät kuluvat hakemuksia laatiessa. Työttömän aika ei ole vapaa-aikaa eikä työaikaa - se on sinnittelyä, joka syö voimat. Ainutlaatuiseen kirjoitusaineistoon perustuvassa teoksessa ääneen...