Patriarkkoja ja oligarkkeja (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (196.2 MB)
Språk
Finska
Inläsare
Päivi Istala
Utgivningsdatum
2019-12-13
Förlag
Siltala
ISBN
9789522346858
Patriarkkoja ja oligarkkeja (ljudbok)

Patriarkkoja ja oligarkkeja (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Finska, 2019-12-13
199
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Pitkän diplomaattiuran tehneen Venäjän-tuntijan esseekirja kertoo Suomen ja Venäjän lähihistoriasta, mutta valaisee myös Neuvostoliiton todellisuutta. Nyberg luotaa nyky-Venäjää mielenkiintoisesti kahden Putinin väkevän taustavoiman ja kanssapelaajan - ortodoksisten kirkonmiesten ja oligarkkien - kautta.

Kirjassa haetaan ja myös saadaan vastauksia Venäjän ja Suomen kiinteitä suhteita kuvaaviin kysymyksiin: kuinka Neuvostoliiton brutaali charmi vaikutti aikoinaan Suomeen, miksi Suomen luterilainen kirkko ryhtyi oppikeskusteluihin ateistisen Neuvostoliiton ortodoksikirkon kanssa tai miten Venäjä ampui itseään jalkaan estämällä puun viennin Suomeen.

Lukija pääsee kurkistamaan kulissien taakse diplomaatin silmin, sillä Nyberg tuntee henkilökohtaisesti monet kirjan keskeiset henkilöt ja pystyy näin antamaan ensikäden tietoa esimerkiksi siitä, miksi miljardööri-oligarkki Roman Abramovits oli kiinnostunut Suomesta, miksi pitkän vankeustuomion kärsinyt Vladimir Putinin haastaja Mihail Hodorkovski vieraili maassamme kaksi kertaa tai miksi teräsalan suuromistaja oligarkki Aleksei Mordasov halusi ostaa Rautaruukin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av René Nyberg