Musta viikinki (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2020-04-28
Upplaga
1
Förlag
Bazar (WSOY)
Översättare
Marjakaisa Matthiasson
ISBN
9789522795977
Musta viikinki (e-bok)

Musta viikinki E-bok

E-bok (EPUB), Finska, 2020-04-28
266
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Unohdetun viikingin raaka ja runollinen tarina

Kuka oli Musta viikinki, joka hallitsi Islantia 800-luvun lopulla? Kirjailija ja tutkija Bergsveinn Birgisson luo tietokirjassaan elävän kuvan poikkeuksellisen näköisen viikingin vaiheista ja tarjoaa kiehtovia yksityiskohtia viikinkien elintavoista ja kulttuurista.

Vuonna 846 Norjan Rogalandissa kuninkaalle syntyy poika, Geirmundur, joka on monella tapaa erityinen. Hänestä kasvaa isona "Musta viikinki", Islannin mahtavin hallitsija, jota pelätään Irlannissa ja Skotlannissa asti.

Geirmundur Heljarskinn, Tummanahka, oli tumma ja mongolialaisia piirteitä omaava mies. Häntä kutsuttiin toisaalta mustaksi ja rumaksi, toisaalta jaloimmaksi kaikista Islannin asuttajista. Mutta saavutuksistaan ja maineestaan huolimatta hänestä ei ole ollut omaa saagaa. Miksi hänet on haluttu unohtaa?

Islannissa elää edelleen Geirmundurin jälkeläisiä. Yksi heistä on kirjailija Bergsveinn Birgisson, joka yrittää kirjassaan löytää vastausta siihen, millaista Geirmundurin elämä oli ja miksi hänestä on vaiettu. Apuna Birgissonilla ovat vanhat asiakirjat, moderni genetiikka ja eri puolilta maailmaa kootut tiedonjyvät.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bergsveinn Birgisson