Vildare, värre, Smilodon (kartonnage) Vildare, värre, Smilodon
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2016-09-15
Förlag
Förlaget M
Illustratör/Fotograf
Jenny Lucander
Dimensioner
240 x 220 x 10 mm
Vikt
400 g
SAB
Hcf
ISBN
9789523330108
Vildare, värre, Smilodon (kartonnage)

Vildare, värre, Smilodon

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2016-09-15
19 148
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
På lekis är Annok Sarri och Karin Bergström lejon i bur. De andra vill att de ska komma fram. Då kastar Annok en docka i spegeln och allting går i tusen bitar. Karin vill trösta men Annok måste ut och lugna sig. Med en vuxen.För Karin finns det inte mycket att göra utan Annok. Och hon kommer inte tillbaka, utan flyttar långt bort: till Karigasniemi, Utsjoki, Lappland.Den här boken handlar om en liten blyg iakttagare som blir varm av att bli sedd. Om dagispersonal som inte förstår och föräldrar som inte passar in. Om barns maktlöshet inför stora förändringar. Och om att ingenting nånsin kan försvinna helt och hållet. I synnerhet inte vänskap.Minna Lindebergs och Jenny Lucanders första gemensamma bilderbok är innerlig, klok och vild i hjärtat.Minna Lindeberg har nominerats till Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur år 2013 för boken Allan och Udo som hon gjorde tillsammans med Linda Bondestam. Vildare, värre, Smilodon är Jenny Lucanders tredje barnbok. Det här är deras första samarbete.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vildare, värre, Smilodon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt fantastisk bilderbok!
    @barnensboktips, 22 februari 2017

    "Vildare, värre, Smilodon" är en alldeles underbart knäpp och smått fantastisk bilderbok. Att läsa den är som att prata med en femåring, det är tvära kast mellan förskoleintriger och utsvävningar kring vandrande pinnar och forntida djur. Om stora förändringar och barns maktlöshet inför dessa. Om att inte riktigt passa in och om fin vänskap som aldrig kan försvinna.

    Både jag och 2,5-åringen älskar den här boken. Berättargreppet, de tillskruvade karaktärerna, allt! För att inte tala o... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Minna Lindeberg