Människan är ett känsligt djur (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
177
Utgivningsdatum
2018-01-15
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
200 x 142 x 13 mm
Vikt
239 g
SAB
Lz Donner, Rafael
ISBN
9789523330993
Människan är ett känsligt djur (häftad)

Människan är ett känsligt djur

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-01-15
195
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Rafael Donners essäsamling öppnar med en text där pappan Jörn Donner ligger på operationsbordet. Det är en hjärtoperation med stora risker. Patienten överlever, texten spinner vidare kring temat styrka förvandlad till svaghet en utveckling vi alla kommer att få uppleva.Den unge Donner hör röster, det är känslor som tränger sig på. De talar precis när de vill och är omöjliga att
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Människan är ett känsligt djur
 2. +
 3. Barbro Hörberg : med ögon känsliga för grönt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barbro Hörberg : med ögon känsliga för grönt av Alexandra Sundqvist (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Människan är ett känsligt djur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En essäist av stora mått
  Memara, 21 januari 2019

  Man kan inte annat än älska Rafael Donners lågmälda humanism. Han delar generöst med sig av sin uppväxt och tidig ungdomstid i skuggan av en berömd far. Små fina narrativ och reseskildringar ihopflätade med tankarna om livet som delvis påminner om Sven Lindqvists och Richard Kapuscinskis prosa. Att vid tre årsåldern inse att "snart är jag fyra" eller bli varse om vår djuriska natur genom en döende tupps anklagande ögon eller att berusad promenera hem 1,5 mil mitt i natten är små anekdotiska h... Läs hela recensionen

 2. För urskuldande
  Karin, 7 mars 2018

  Ursäkterna (pretentiöst av ung, vit, priviligierad man) blev till slut för många. Och socialistpropagandan för påtaglig. Dessutom lite tjatig. Men några intressanta kapitel i början.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Rafael Donner