Människan är ett känsligt djur (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2018-01-15
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
200 x 142 x 13 mm
Vikt
239 g
ISBN
9789523330993
Människan är ett känsligt djur (häftad)

Människan är ett känsligt djur

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-01-15
199
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Rafael Donners essäsamling öppnar med en text där pappan Jörn Donner ligger på operationsbordet. Det är en hjärtoperation med stora risker. Patienten överlever, texten spinner vidare kring temat styrka förvandlad till svaghet - en utveckling vi alla kommer att få uppleva.

Den unge Donner hör röster, det är känslor som tränger sig på. De talar precis när de vill och är omöjliga att kontrollera. De är svåra att sätta ord på men man kan ta omvägen och beskriva upphovet till kakofonin: skammen över att ha strypt en tupp då hungern efter kött blev för stor. Galenskapen man känner ensam i en fyllecell i Esbo polishus. Stoltheten då Finland vann guld i hockey 1995. Självsäkerheten man återvinner genom att byta namn.
Rafael Donner skriver högst personligt, hans texter är fyllda av intressanta och humoristiskt skarpa iakttagelser av både hans eget inre och världen kring honom. Han hör röster - och vi hör hans. Den är stark och originell. Lyssna!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Människan är ett känsligt djur
 2. +
 3. Innan du försvinner. Brev mellan son och far

De som köpt den här boken har ofta också köpt Innan du försvinner. Brev mellan son och far av Jörn Donner, Rafael Donner (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Människan är ett känsligt djur. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En essäist av stora mått
  Memara, 21 januari 2019

  Man kan inte annat än älska Rafael Donners lågmälda humanism. Han delar generöst med sig av sin uppväxt och tidig ungdomstid i skuggan av en berömd far. Små fina narrativ och reseskildringar ihopflätade med tankarna om livet som delvis påminner om Sven Lindqvists och Richard Kapuscinskis prosa. Att vid tre årsåldern inse att "snart är jag fyra" eller bli varse om vår djuriska natur genom en döende tupps anklagande ögon eller att berusad promenera hem 1,5 mil mitt i natten är små anekdotiska h... Läs hela recensionen

 2. För urskuldande
  Karin, 7 mars 2018

  Ursäkterna (pretentiöst av ung, vit, priviligierad man) blev till slut för många. Och socialistpropagandan för påtaglig. Dessutom lite tjatig. Men några intressanta kapitel i början.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Rafael Donner

Bloggat om Människan är ett känsligt djur