Breven från Maresi (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-12-17
Förlag
Förlaget M
ISBN
9789523331785
Breven från Maresi (e-bok)

Breven från Maresi (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-12-17
139
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den tredje, fristående delen i serien om Det röda klostret.

Historien om Maresi, den kunskapstörstande flickan, fortsätter! I denna efterlängtade tredje del återvänder Maresi till hembyn Rovas från vilken hon som barn skickades bort för att undkomma svälten. Rovas är ett land märkt av hårt slit, fattigdom och okunskap. Maresi vill grunda en flickskola för att dela med sig av allt hon lärt sig i det Röda Klostret och förbättra livet för sitt folk. Men vägen dit blir svårare än hon någonsin kan ana.

I hembyn Sáru är hon ett främmande inslag i sin röda mantel och hon möts av misstänksamhet, också av sin egen mor. Den snikne ståthållaren uppbär så mycket skatt att svälten åter drabbar Rovas. De hungriga och svaga blir så många att ingen anser sig stark nog att ta hand om dem.

Men Maresi har krafter som ingen anar, inte ens hon själv. Dem blir hon tvungen att använda när stor fara hotar byn och till slut hela hennes folk. Hon får lära sig att det finns annan kunskap än den som hittas i bibliotek och annan kärlek än den till böckerna och gudinnorna. Går det att återvända hem för den som har begett sig ut i världen? Finns det män som inte vill kontrollera sina kvinnor?

Bekanta namn från Turtschaninoffs universum återkommer, som legenden om Arra och Anaché. Naturmagin är stark och obändig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Turtschaninoff

Bloggat om Breven från Maresi