Hemulens herbarium (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2020-03-25
Förlag
Förlaget M
Översättare
Annika Luther
Originaltitel
Hemulin kasvio
Medarbetare
Kaataja, Päivi (red.)
Illustratör/Fotograf
Tove Jansson, Anni Pöyhtäri
Dimensioner
300 x 234 x 16 mm
Vikt
764 g
SAB
uUf.07,uUf.02
ISBN
9789523331990

Hemulens herbarium

(5 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-03-25
260
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Leta, plocka och spara spännande växter tillsammans med Hemulen! Denna bok med detaljerade teckningar och intressanta anekdoter lämpar sig för växtentusiaster i alla åldrar.

Visste du att ormbunken fanns redan på dinosauriernas tid? Eller att mossa inte har rötter utan något som kallas rhizoider? I Hemulens herbarium finns fakta om ca hundra vanliga växter. Olika skogstyper och andra biotoper presenteras i stil med klassiska skolplanschillustrationer. Dessutom innehåller boken anvisningar för hur man pressar växter, samt tomma uppslag med plats för att spara egna fynd. Pärmarna fästs med vackra band för att skatterna säkert ska hållas på plats.

Utöver artillustrationerna pryds uppslagen också av Tove Janssons lekfulla originalteckningar som visar vilken skarpsynt iakttagare av naturen hon var.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hemulens herbarium
 2. +
 3. Lilla Mys bok om småkryp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lilla Mys bok om småkryp av Sanja Hakala (kartonnage).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hemulens herbarium. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker bok

  Philip 8 år::
  Hermulens Herbarium är inte en bok man bara sitter och läser. Den är jättefin att titta i och det är kul att slå upp om man hittar en blomma tex. Herbarium betyder en samling växtprover. Det var vanligt att man gjorde så förr. Kanske när farmor och farfar var små. Man samlade växter. Kanske är detta en bok man ger bort i present. Jag tycker om bilderna.

  AC (mamma):
  En mycket vacker bok som skapar nostalgi hos mig.

  Ett herbarium behöver ju inte vara växt... Läs hela recensionen

 2. En ljuvlig bok! Rekommenderas varmt
  Kaffeläsaren, 8 september 2020

  Hemulens herbarium är en fantastiskt fin bok som riktas mot barn. Men den passar precis lika bra till vuxna! Tillsammans med muminfigurerna får vi lära känna växterna som finns i vår natur lite bättre. Boken är uppdelad i olika kapitel beroende på var växten finns, såsom granskogen, tallskogen, lunden, ängen och dikesrenen, gården och parken samt sanka marker. Boken är lätt att slå i med sitt utförliga register och de olika uppdelningarna. Det finns fakta om varje växt, där mängden text är al... Läs hela recensionen

 3. Så vacker bok!

  Herbarium, det var inte igår man tänkte på det ordet. Men nu kan man tillsammans med muminvärlden leta, plocka och spara diverse växter från vår flora. Här finns massor av fakta och vackra färgteckningar av växterna som är insorterade i olika kapitel beroende på i vilka biotoper växten återfinns.Exempelvis i granskogen, tallskogen, lunden, ängen, gården, sanka marker.
  Illustrationerna på växterna för tankarna till klassiska skolplanscher. Riktigt vackra alltså.
  Faktan i boken är upp... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Päivi Kaataja

 • Mumins stora bildordbok Svenska-Suomi

  Päivi Kaataja, Riikka Turkulainen

  Mumins stora bildordbok utkommer nu pa svenska och finska! Det här är en informativ och lärorik samling av ord kring olika teman, som morgon- eller kvällsrutiner och användbara fraser om väder och vind. Boken, som är bildsatt med originalteckninga...