Zoologipoesi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
67
Utgivningsdatum
2020-05-08
Förlag
Förlaget M
Översättare
Annika Sandelin
Originaltitel
Otus opus
Illustratör/Fotograf
Erika Kallasmaa
Dimensioner
295 x 240 x 12 mm
Vikt
544 g
SAB
Hcf.03(yb)
ISBN
9789523332713

Zoologipoesi

Inbunden,  Svenska, 2020-05-08

Slutsåld

Den första i en kokande källa. Den sista cirklande omkring i kosmos evigt kalla ring. Ingen kan mig smälta, inte koka, steka, grilla. Jag smakar obeskrivligt illa. Jag klarar tromber; klarar bomber att leva utan syre, utan föda. Jag kan vakna från de döda. Jag klarar allt du hittar på. Pröva varje plan du har! Jag finns ändå alltid kvar.

Vem klarar alla dessa prövningar? Trögkryparen. Men vad tänker bönsyrsan då hon igen har slukat en av sina fästmän? Och hur svarar den lättsinniga gemålen som inte kan motstå henne? En encyklopedi i versform om all världens underliga och underbara smådjur och kryp. Med finns ett över trettio djur: manguster, flygekorrar, tångsnällan, igelkottar och humlor. I humoristiska och drastiska dikter berättar de vilda varelserna om sina mest märkliga, udda och otroliga sidor.

Dramatikern och författaren Laura Ruohonen skriver lika varierande dikt som djuren, från ekon av Lennart Hellsing till haiku. Barnbokspoeten Annika Sandelin kompar i sin översättning med snille och absolut gehör för rytm. Erika Kallasmaa har ritat de osannolika krypen. Varje djur har också ett eget musikstycke, komponerade på fem kontinenter och tolkade av den klassiska gitarristen Petri Kumela. Med boken följer en app med vilken man kan ladda ner musiken på vilken mobil som helst.

En lekfull hyllning till naturens artrikedom för alla sinnen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Laura Ruohonen